Pääministeri Sanna Marin sohaisi rasistista kusiaispesää?

Ilman muuta pointsit pääministeri Sanna Marinille, että hän nosti mediassa esille perussuomalaisten rasistisen vireen, vaikka Marinin mielipide ei olekaan nähdäkseni aivan näin mustavalkoinen totuus. Onhan monin tavoin rasistista virettä monissa eri puolueissa ja tästähän aiheesta tehtiin tutkimuskin jokunen vuosi sitten.

Näkeehän perussuomalaisten poliittiseen asenteen helposti heidän julkisten kannanottojensa perusteella ja usein perussuomalaisten kannanotoissa tuodaan esille maahanmuuton ongelmat, vaikka ei oltaisikaan avoimen rasistisia. Toinen puoli on pääministeri Marinin syyttelevässä kannanotossa se, että tunnustaako pääministerimme maahanmuuttopolitiikassa olevan edes ongelmia.

Demareita sympatiseeraavana kansalaiskeskustelijana en pidä perussuomalaisten avointa syyttelyä rasistisiksi kovinkaan järkevänä, vaikka kieltämättä perussuomalaisten valtapoliitikkojen puheiden ja kirjoitusten perusteella suunnilleen yhden asian puolue, jolloin syntipukkeja haetaan maahanmuuttajista liki kaikkeen mahdollisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Perussuomalaisten ongelma puolueena on silti juuri selvästi rasistinen vire, jonka Marin toi hyvin päivän mediapuheessaan esille, eikä perussuomalaiset voi mitenkään muuttua suvaitsevaisemman kansanosan puolueeksi lyhyellä aikavälillä tai pitemmälläkään. Toisaalta Marinin päivän mediapuheesta sai vaikutelman, että häntä on saattanut kiukuttaa perussuomalaisten koko ajan nouseva gallup-kannatus.

Vaalikeväästä tulee mielenkiintoinen ja toivon mukaan maahanmuuttopolitiikastakin käydään keskustelua, vaikka paljon on muitakin yhteiskunnallisia huolenaiheita. Itse olen muuten kokenut aatemaailmastani huolimatta jopa kansalaiskeskusteluissa täällä Uusi Suomi Puheenvuoro palstalla avointa ivaa itseäni kohtaan julkisesti SDP:n erään kannattajan tai ehkä peräti jäsenen toimesta.

En muista enkä näe aihetta muistaa ivallisen demarin koko nimeä, mutta provo-Eerona häntä täällä yleisesti pidetään. Jospa Sanna Marin laittaisi nyt omat rivinsä kuntoon ensitilassa tai muuten huhtikuun vaaleissa saattaa tulla protestivaali myös allekirjoittaneen äänestäjän mietteissä.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu