Pääministeri Sanna Marin Ylen ykkösaamussa TV1 kello 10 jälkeen

Hieman huvitti, kun luin Ylen uutissivustolta politiikan tutkija Markku Jokisipilän arviota demareista, jonka mukaan Sanna Marinin jälkeen demareilla ei ole jatkuvuutta, mutta silti Jokisipilä heittää pari nimeä Antti Lindtmanin ja Tytti Tuppuraisen. Hieman tuntui olevan väkisin haettu edes jonkinlaista kritiikkiä demareita kohtaan, kun luodaan mielikuvaa Jokisipilän puheiden perusteella, että demarit roikkuvat vain Marinin varassa, vaikka siis eivät edes roikukaan. Ja pitää muistaa sekin, että vielä 10 vuotta sitten kukaan ei olisi voinut ennustaa tamperelaisen Sanna Marinin nousua mitenkään demarien puheenjohtajaksi.

Marin on silti ollut poikkeuksellinen poliitikko jo poliittisen uransa alkutaipaleella, jolloin hän jaksoi hyvin tehdä kampanjointia pitkin Tampereen Hämeenkatua. Sanna Marinin energia ja kyky kohdata suomalaisia on varmaan syy siihen, että hän häärää paraikaa pääministerinä ja demarien puheenjohtajana. Pitää muistaa vielä sekin, että Marin voitti paikan Antti Rinteen seuraajana vain kolme äänen (32-29) perusteella puoluevaltuuston kokouksessa vuonna 2019. Silti olisi näin demareita äänestävänä suomalaisena mielestäni ikävä asia, jos Sanna Marin jättäisi lyhyellä ajanjaksolla politiikan ja siirtyisi esimerkiksi EU:n poliittiseen virkaan, koska siitä voisi jäädä hieman valju tunnelma, sikäli että Marin käyttäisi silloin hieman itsekkäästi puoluetta keppihevosena.

Itse en jaksa uskoa, että Marin jättää suomalaisen politiikan, koska nyt tarvitaan hieman jatkuvuutta poliittisessa päätöksenteossa, eikä vähiten vallitsevan Venäjän uhan ja Ukrainan sodan takia. Sanna Marin tänään kello 10 jälkeen aamupäivällä Ylen ykkösaamussa TV1 kanavalla toimittaja Seija Vaaherkummun haastattelussa.

Linkit:

Markku Jokisipilän kritiikkiä demareita kohtaan Sanna Marinin ykkösaamun vierailun pohjustuksena:

https://yle.fi/a/74-20019723

”SDP:n puoluevaltuusto valitsi pääministeriehdokkaaksi Sanna Marinin. Marin sai 32 ääntä. Toinen ehdokas oli SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, joka sai 29 ääntä.”

https://www.kaleva.fi/sanna-marinista-on-tulossa-uusi-paaministeri-marin/1665610

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu