Pääministeri Sanna Marinin haastattelutunti Radio Suomessa tänään

Pääministeri Sanna Marinin haastattelutunti päättyi juuri äsken Radio Suomessa.

Haastattelutunnin alussa käsiteltiin koronavirustilannetta. Sanna Marin antoi mielestäni rivien välissä moitteet melko vahvasti Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren sooloilulle, kun hän on päästänyt toisen asteen koululaiset lähiopetukseen THL:n suosituksista piittaamatta. Itse ajattelen, että Marin on nyt erityisesti suojelemassa parempiosaisten kansalaisten viihde-elämää koronasta huolimatta eli ravintoloiden liiketoimintaan ilmeisesti ei ole tulossa rajoituksia. Matkailu ja ravintola-ala nauttii hallituksen erityistä suojelua edelleen jopa pk-seudulla.

Haastattelutunnin loppupuolella Sanna Marin vaati Aleksander Navalnyi ja hänen kannattajamielenosoittajien välitöntä vapauttamista. Kokonaisuutena Sanna Marin oli hyvässä vedossa haastattelutunnilla ja kuittasi hän mun mielestä myös vähän presidentti Sauli Niinistön suuntaan Twitter-kohun johdosta, joka syntyi Navalnyin pidätyksen seurauksena.

Keskivaiheilla haastattelutuntia käsiteltiin myös Suomen kansantaloutta ja Sanna Marin vakuutti hallituksen tekevän kaikkensa potentiaalisten uusien teollisuusinvestointien saamiseksi Suomeen.

Koskelan teinimurha Helsingissä oli myös esillä haastattelutunnilla ja pääministeri Marin korosti varhaisen puuttumisen vaikutuksen tärkeyttä. Lisäksi hän myönsi yhteiskunnan epäonnistuneen Koskelan koululaispojan murhan ehkäisyssä.

Sanna Marinin nopearytmistä puhetta oli kiva kuulla ja hän vaikutti jopa nauttivan haastattelutunnistaan, vaikka haastattelijoiden joukossa oli demareihin yleensä usein hyvin kriittisesti suhtautuva Ilta-Sanomien toimittaja Timo Haapala. 🙂

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu