Pääomatulojen saajat ahneita verojen välttelijöitä
Verotus pitäisi olla pääomatulojen suhteen samankaltainen kuin palkkatuloilla.
Rikkaat ja heidän köyhät puolustajat pitävät pääomatulojen verotuksen kiristämistä kateellisten touhuna, vaikka kyse olisikin verotuksen oikeudenmukaisuudesta.
Itse kannatan pääomatulojen verotuksen kiristämistä tänä verotietojen julkistamispäivänä, koska kukaan suomalainen ei tarvitse käyttöönsä miljoonien nettotuloja.
Pääomatulojen verotuksen kiristäminen voisi kannustaa yrityksiä myös investoimaan enemmän tulevaisuuteen, eikä vain käärimään pikavoittoja ahneesti omistajien liiviin.
30 000 euroa vuodessa ansaitsevan tuloveroprosentti on 22,4.
30 000 pääomatuloista veroprosentti on 30.
Ovatko pienituloiset palkansaajat ahneita verojen välttelijöitä?
Ilmoita asiaton viesti
Pienet pääomatulot pitäisikin olla verovapaita.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin vetäisit rajan?
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan 20000 euroon.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse on nyt siitä, että kaikkien tulotilaston kärkinimien veroprosentti on 30–35. Kymmenien mijoonien tuloista siis.
Ilmoita asiaton viesti
Siitäkö blogissa oli kyse? Kun ei siinä niin lue.
Isojen pääomatulojen saajat ovat Suomen suurimpia veronmaksajia. Toisin sanoen, tulonsiirroilla elävän blogistin mukaan, ahnaita verojenvälttelijöitä.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus kannattaa mennä niinkin pitkälle, että lukee itse kirjoituksen eikä vain otsikkoa.
Jos pääomatuloja kohdeltaisiin samoin kuin ennen Aho-Viinasen hallitusta, emme olisi tilanteessa, jossa veroprosentti on sama kymmenistä tuhansista ja kymmenistä miljoonista.
Otsikko on tietysti moralistinen tulkinta, koska kaikki toimivat aivan nykyisten lakien mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Pääomatulojen verotuksen kiristämisessä on se ongelma, että pääoma liikkuu usein helposti napin painalluksella valtiosta toiseen. Palkkatuloja nauttivan työntekijän on huomattavasti vaikeampaa siirtyä matalamman verotuksen piiriin.
Enkä usko verotuksen kiristämisen investointeihinkaan juuri vaikuttavan paitsi ehkä huonolla tavalla. En usko, että yritykset jättävät yhtään kannattavaksi arvioimaansa investiontia tekemättä nykyiselläkään verotuksella. Jos verotuksen kiristäminen jotenkin investointeihin vaikuttaisi, niin korkeintaan siten, että yritykset alkaisivat tehdä myös huonompia investointeja. Tämän en usko pitkässä juoksussa olevan kenenkään etu.
Ilmoita asiaton viesti
Vertuksen kiristäminen johtaisi myös tuotteen hintaan.
Pääomalla on hintansa ja jos verotusta kiristetään niin päämatulojen määrää täytyy kasvattaa.
Samalla se asettaa uusinvestionnit kyseenalaisemmiksi koska niiden tuoton täytyy vastata pääman hintaa. Tai sitten pääma siirtyy sinne missä siitä saa riittävän tuoton.
Ilmoita asiaton viesti
”Pääomatulojen verotuksen kiristäminen voisi kannustaa yrityksiä myös investoimaan enemmän tulevaisuuteen, eikä vain käärimään pikavoittoja ahneesti omistajien liiviin.”
Tämä vaatisi kyllä perusteluja.
Voisin ostaa ajatuksen, jos olisit kirjoittanut, että yritysverotuksen painopisteen siirto yhteisöverosta pääomatulojen verotukseen lisäisi investointeja. Sen sijaan yritystoiminnan verotuksen (yhteisövero + osinkovero) kiristäminen vähentäisi investointeja.
Ilmoita asiaton viesti
Suomihan luopui täällä olleesta avoir fiscal .verotuksesta vuonna 2005, jolloin palasimme takaisin ennen 90-lukua vallinneeseen kaksinkertaiseen verotukseen. Tämä oli ”hinta” sille, että varallisuusverosta luovuttiin ja vasemmistokin sitten nuo uudistukset nieli.
Viron mallissa yritykset eivät maksa veroa voitoistaan, ainoastaan voittojen saajat maksavat sitten 20%. Viron veromallia onkin kiiitelty äärimmäisen houkuttelevaksi investoinneille.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo Viron veromalli on totta ja houkutteleva. Mutta totuuden nimissä Viron julkinen talous perustuu aika pitkälle tulonsiirtoihin EU:sta, mikä on sekä syy että seuraus alhaiseen verokantaan.
Asukasta kohden Viro on suurin nettosaaja. Pidä siinä sitten verot pilssissä kun muut maksavat:
https://eurooppatiedotus.fi/2023/09/15/eu-jasenyys-maksoi-viime-vuonna-suomelle-144-euroa-asukasta-kohden/
Ilmoita asiaton viesti
Lyhytnäköistä on pitää vain yrityksen osingonmaksukyvystä kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin, yritysten osingnmaksukyky on yrityksen oleellisin tarkiotus.
Ja nimenomaan pitkällä tähtäimellä.
Verotuksen kiristäminen vastaa sosialisointia. Lyhyellä tähtäimellä saadaan valtiolle lisää tuloja. Sitten rahahanat sulkeutuvat hiljalleen.
Kuten meillä on käynytkin.
Ilmoita asiaton viesti
Osinkotulojen verotus on liian kireää Suomessa koska se on kaksinkertaista. Ensin yritys, jonka osakkeita omistat, maksaa tuloksestaan veroa 20% jonka jälkeen osingonsaaja maksaa pääomaveroa osingosta 30% (alle 30000€) määrästä.
Poikkeuksen tekee se jos omistat listatusta yrityksestä 10% tai enemmän niin voit ottaa osinkosi holdngyhtiöön verottomana. Idea on tietysti se että vero maksetaan vasta silloin kun raha otetaan sijoitusyhtiöstä. Mutta tätä ei tarvitse tapahtua koskaan tai ainakin voit pitää osinkoja kymmeniä vuosia piilevänä verovelkana tuottamassa.
10% säännön perustelu on se että isot omistajat eivät suostu maksamaan veroa vaan siirtäisivät omistuksensa pois Suomesta jollei tuota sääntöä olisi.
https://www.verkkouutiset.fi/a/professori-telle-taysin-omituinen-veroetu/#da9d40c2
Ilmoita asiaton viesti
Wanha sananlaskuhan sanoo, että ”kateus vie kalatkin järvestä”.
Harvoissa kohdin tuo sananlasku pitää niin hyvin paikkansa kuin pääomatulojen verotuksessa tyyliin ”Pääomatulojen saajat ahneita verojen välttelijöitä”.
Nimenomaan investointeja tarvitsemme Suomeen ja paljon. Mieluiten vieläpä ulkomaisella pääomalla. Tämän eteen pitäisi tehdä kaikki voitava.
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan kateus vie kalat järvestä tai paremminkin ahneus, jolloin köyhien pöytään ei kalaa enää riitäkään.
Ilmoita asiaton viesti
Kateuttahan tuo on eikä mitään muuta.
Just kuuntelin radiosta että Woltin entiset omistajat maksoivat, yksi 79 miljoonan tuotosta 30 miljonaa ja toinen 12 miljoonan tuotosta 4 miljoonaa veroja. Kuinka paljon valtion pitäisi vetää ihmisen oman omaisuutensa myynnistä välistä, jotta kaikki olisivat tyytyväisiä?
Ihminen on ahne verojenvälttelijä kun yksinään masinoi 30 miljoonan euron verot Suomeen. Jos sijoittaa voittonsa niin niistä sitten lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisellahan on mahdollisuus pääomatuloihin, mutta onko uskallusta ja pelkäämätöntä työtä tekemään, valitettavasti narisijoiden kerroin on 90. Olin yrittäjänä jo 90 luvun lamassa ja valtiolla meni niin huonosti, että joutuivat tinkimään kateudestaan ja keksivät yhtiöverohyvitysjärjestelmän, jossa tekijät ( yleensä omistajat ) saivat osingot verotta ja siten että yhtiö maksoi verot 🌞
Ilmoita asiaton viesti