Paljon on mälsää tässä maassa, kun monisairaita vanhoja duunareita ei päästetä eläkkeelle!

Tunnen erään kunnan teknisen puolen duunarin täältä Oulusta ja hänellä meni selkä niin paskaksi, että hän joutuu kulkemaan rollaattorin avulla kaupassa jne. Kyseinen ilmeisesti ex-duunari väitti, että Keva eli kuntien eläkevakuutusyhtiö ohjaisi kuusikymppisen miehen vielä ammatilliseen uudelleenkoulutukseen.

Oma arvioni suht hyvin tuntemastani ystävästä on se, että kyseinen henkilö ei sovellu uudelleenkoulutukseen ja on hänen kidutusta pitkittää hänen eläkkeelle pääsemisen mahdollisuutta. Keva tuskin tekee konkkaa, jos he päästävät tuttuni eläkkeelle ja kaikki olisivat helpottuneita. Kyseisen kunnan duunarin uudelleenkoulutusmahdollisuuksista kertoo paljon se, että hän ei osaa käyttää tietokonetta ja hänellä ei ollut ennen kuluvaa vuotta edes oman pankin nettitunnuksia.

Kyseisellä tuttavallani on pelkästään Oulun kaupungilla yli 30 vuoden työura ja sitä ennen hän on ollut töissä teollisuuden eri tehtävissä. Mietin vaan, että onkohan tuttavani leimattu juopoksi ja sen takia häntä kidutetaan vielä eläkebyrokratian rattaissa. Hirveätä katsella sivusta toisen menemistä tällä menoa kohti hautaa. Toki tuttavani olisi ilman muuta halunnut jatkaa omissa työtehtävissä, mutta itse veikkaan, että hänestä ei ole montun reunalle saati pohjalle rollan kanssa!

 

Kevan YouTube video:

+4
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu