Paljonko maksat sähkölaskua ja onko sähkön hinta kohtuullisella tasolla?

Ajattelin kysellä arvon muilta puheenvuorolaisilta sähkölaskun hintaa kuukausikulutuksen perusteella. Kerro kommentissasi sähkölaskun kokonaissumma ja mietteesi sen kohtuullisuudesta.

Itse asun täällä Oulussa ja maksan kahta erillistä sähkölaskua. Sähkön siirtomaksun maksan luonnollisesti Oulun Energialle ja sähkön kulutusmaksua maksan Nordic Green Energy yhtiölle. Huhtikuun kulutusmaksun suuruus on 10,10 euroa ja siirtolaskun suuruus on 10,31 euroa. Yhteensä reilun 20 euron sähkölaskua pidän aivan kohtuullisena. Pitää kyllä muistaa, että vuokrahuoneistossani ei ole saunaa, joka voisi lisätä helposti sähkölaskun suuruutta jopa kaksinkertaiseksi.

Sähkösaunan tiheä käyttö voi kasvattaa sähkölaskua melkoisesti!

Lueskelin sähkökiukaan sähkönkulutuksesta juuri artikkeleita ja esimerkiksi Iltalehden artikkelissa (14.3.2014) sanotaan että kerran viikossa saunominen kuluttaa vuodessa sähköä 400 kWh ja päivittäinen saunominen kuluttaa vuodessa 2800 kWh, kun laskennallisesti saunattoman kaukolämpöverkossa sijaitsevan pienen kerrostalohuoneiston sähkönkulutus on noin 2000 kWh vuodessa. Jos oletetaan sähkönkulutus- ja siirtomaksu liki yhtä suuriksi, voidaan silloin laskea, että kerran viikossa saunominen kuluttaa noin 80 euroa sähkön kulutushinnan ollessa 10 senttiä kWh.

Linkit

Sähkökiukaan sähkönkulutuksesta Iltalehden artikkeli:

https://www.iltalehti.fi/asuminen/a/2014031418124437

Fortumin sivulla kotitalouden keskimääräisestä sähkönkulutuksesta ja sen osatekijöistä:

https://yhdessa.fortum.fi/sahkonkulutus

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu