Parasta manipulaatiota on epäsuora johdattelu ja kyky antaa kohdehenkilön oivaltaa asioiden ”oikeat” suhteet

Parhain manipulaatio antaa kohdehenkilön tai -henkilöiden mukamas itse oivaltaa asioiden ”oikea” tilanne. Juuri mikään asia ei tyydytä ihmistä enempää ajatustasolla kuin luulo siitä, että hän oivaltaa jotain oikein, vaikka manipulatiivinen henkilö on syöttänyt ajatukset piilevästi toisen tajuntaan. Olkaa tarkkana suomalaiset näin vaalien alla ja miettikää puntaroiden yhteiskunnallisia asioita.

Toisaalta manipulaation voimaa käytetään monessa muussakin asiassa kuin politiikassa, kuten piilomainonnassa, sosiaalisissa suhteissa ja työpaikoilla. Ei pidä myöskään kritiikittömästi uskoa avoimen rehellisiltä vaikuttavien helppoheikkien juttuja, koska liian helpolta vaikuttavat ongelmanratkaisuideat ainakin yhteiskuntatasolla ovat hyvin utopistisia.

Summa summarum, totesin jo reilut 10 vuotta sitten ajatelman, että parasta manipulaatiota on se kun kohdehenkilö ei edes tiedosta olleensa johdattelun tai manipulaation uhri.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu