Pelko aiheuttaa usein vihaa (ryssän pelosta seuraa ryssäviha)

Voimme pelätä erilaisia ihmisiä, jonka johdosta alamme vihata kyseenalaisiksi arvioimiamme ihmisiä. Esimerkiksi puhutaan homovihasta ja muukalaisvihasta.

Näinä aikoina kun Suomi on päättänyt hakea Naton jäsenyyttä voisi kukin kriittinen ajattelija myös miettiä omaa suhtautumistaan venäläisiä kohtaan. Ennen on puhuttu russofobiasta tai ryssävihasta, jota esiintynee Suomessa nykyään enemmän kuin koskaan sotien jälkeen. Monesta entisestä Venäjän ystävästä on tullut russofoobikko hyvin lyhyessä ajassa.

Venäjällä toimineet suomalaisyritykset ovat vähin äänin häpeissään lähteneet Venäjältä, koska nykyään pienoinenkin sympatia Venäjää kohtaan aiheuttaa liki lynkkaustuomion Suomessa. Hyvä muistaa, että Suomi ei ole sodassa Venäjän kanssa ja toivottavasti ei enää koskaan olisikaan.

Ryssävihalla voimme silti kansakuntana erehtyä provosoimaan itänaapuriamme Venäjää sotilastoimiin myös meitä kohtaan, joten olisiko ryssävihaajienkin syytä hieman katsoa peiliin Suomessa?

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu