Perintöjä odotellessa?

Itselleni ei ole koskaan ollut tärkeää saada perintöä vanhemmiltani, vaikka olenkin sitä hieman saanut, kun isäni kuoli jo vuonna 1989. Järjetöntä perityssä omaisuudessa yleensä on se, että perintö kilahtaa varallisuudeksi vasta kun ikää alkaa olla liki tai jopa yli vanhuuseläkkeen. Eikö ennemminkin nuorena tarvitsisi ennemmin rahaa kouluttautumiseen ja muutenkin luomaan pohjaa vakalle elämälle osana yhteiskuntaa. Kannatan ehdottomasti jälkipolvien taloudellista tukemista, mikäli se on mahdollista esimerkiksi perintöjä siirtämällä omille lapsille ja lapsenlapsille.

Perintöihin liittyy myös varjoisampia asioita kuten perintöriidat ja perinnön taloudellisen realisoimisen vaikeudet eli joskus perinnöstä voi olla oikeasti enemmän kuluja kuin tuottoja. Perintöriidat syntyvät varmaan lähinnä kahdesta syystä, joista ensimmäinen on perillisten silkka ahneus. Toinen merkittävä tekijä pienistä perinnöistäkin syntyvien perintöriitojen taustalla on perityn omaisuuden suuri tunnearvo, joka voi sekoittaa monien perillisten ajatuksia liikaa, kun pitäisi kyetä ajattelemaan myös omaa taloudellista etua ja pärjäämistä.

Lopuksi vielä kysymys!

Odotatko sinä perintöjä ja minkä takia? Ainoa hyvin positiivinen tekijä perinnöissä on omasta mielestäni lähinnä se, että kohtuullinen perintö saattaa lievittää omaisen kokemaa surutilaa.

Toivottavasti tästä aiheesta syntyy keskustelua, koska sen takia tämän avauksen tänne laitankin! 🙂

Inspiroiduin Yleisradion aiheeseen liittyneestä nettiartikkelista:

Yksi kuva kertoo, miten varallisuuserojen kuilu syvenee – perinnöt ja asuntojen arvonnousu kasautuvat, toisille perintö voi käydä kalliiksi | Yle Uutiset | yle.fi

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu