Pisimpään eläkkeellä ollut suomalainen?

Kuka lie pisimpään eläkkeellä ollut elossa oleva suomalainen?

Joskus kaverilleni puhuin, että saattaisin pärjätä eläkkeen pituusvertailussa hyvin jos elän riittävän vanhaksi! Jäin määräaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle 26-vuotiaana vuodenvaihteessa 2005 ja toistaiseksi voimassa olevalle työkyvyttömyyseläkkeelle 30-vuotiaana vuodenvaihteessa 2009.

Esimerkiksi jos elän ysikymppiseksi niin olen ollut eläkkeellä 64 vuotta elämästäni! Tuskin silti pääsen SE lukemaan, mutta toivottavasti edes 10 joukkoon pääsisin joskus eläkkeen pituusvertailussa. Tämä kirjoitus ei ollut täysin ironinen, vaan kyllä minä ylpeä voisin olla, että olen edes jossain lajissa liki Suomen ennätysmies!

Ps. Nyt olen 44-vuotias ja 50-vuotiaana pääsen elatusmaksuista eroon, joten odotan parempia aikoja viidenkympin villitysvuosilleni. 🙂

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu