Pohjoisessa tullaan toimeen ja Helsingissä rikkaimmat ovat ahneimpia

Suomalaiset rikkaat keskittyvät Etelä-Suomen alueelle tai paremminkin ruuhka-Suomen alueelle etenkin pääkaupunkiseudulle ja myös Tampereen ja Turun seuduille, kuten päivän verkkoHesarin artikkeli antaa meille kertoa. Itse näen ongelman suurituloisten keskittymisestä toisella tavalla kuin Hesarin toimittajat. Onko yhteiskunnallisen kehityksen edellytys suuret tuloerot voidaan kysyä Helsingin asunnottomilta tai muilta huono-osaisilta?

Pääkaupunkiseudulla yhä useammilla menee koko ajan huonommin taloudellisessa mielessä, koska kaikki kallistuu eikä palkka riitä välttämättä edes asumiskuluihin. Täällä Oulussa ei näe kylillä useinkaan hyvin rikkaita kansalaisia, enkä niitä tänne Oulun seudulle kaipaakaan. Toimeentulevia oululaisia sentään on monia ja jopa 600 sarjan Mersuja voi silloin tällöin nähdä. Täällä Oulussa tai pohjoisessa asuu nöyrää väkeä, joka tekee pienellä palkalla töitä ja palkka riittää jonkinlaiseen elintasoon paremmin kuin Helsingissä.

Hyvin rikkaiden kansalaisten marginaalinen määrä Suomessa kertoo juuri siitä, että tulovirrat keskittyvät harvoille kansalaisille ja sen takia niitä pitääkin verottaa koko yhteiskunnan hyödyn kannalta. Suomalaiset elävät keskimäärin melko köyhää elämää, vaikka Hesari uskottelee harvojen rikkaiden hesalaisten perusteella eteläistä Suomea rikkaaksi asuinseuduksi, vaikka tosiasiassa Helsinki on ainoastaan kallis seutu jonne kukaan järki-suomalainen ei halua mennä puurtamaan minimipalkoilla palvelualan töitä.

Hesarin artikkeli aiheesta:

Kuilu vauraan etelän ja köyhän pohjoisen välillä kasvaa – Nämä 5 asiaa veropäivä kertoo Suomesta – Talous | HS.fi

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu