Poliittiseen johtajuuteen noustaan mediamielikuvan perusteella

Kirjoituksen alkuun pari sitaattia!

”The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”

”Tulevaisuus kuuluu niille, jotka uskovat unelmiensa kauneuteen.”

Eleanor Roosevelt

”I speak to everyone in the same way, whether he is the garbage man or the president of the university.”

”Puhun kaikille samalla tavalla, oli kyseessä sitten roskankuljettaja tai yliopiston johtaja.”

Albert Einstein

 

Kirjoitukseni varsinainen aihe on se, että miten poliitikon julkikuva ja siviiliminuus eroavat toisistaan?

Tällä hetkellä meillä on pääministerinä henkilö, joka on esteettisesti kaunis nuorehko nainen ja kaikilla suomalaisilla jopa monilla maailmallakin on selvä mielipide Sanna Marinin puolesta tai häntä vastaan. Itsellänikin on tällä hetkellä selvä mielipide pääministeri Sanna Marinista ja se on hänen persoonansa siviiliminän ja pääministerin virkaroolin eroavaisuus kuin yö ja päivä.

Suomalainen kansan piirissä kulkeva sanonta lienee sanottu suunnilleen seuraavasti:

Annetaan johtajan johtaa, koska parempiakaan ei ole tarjolla.

Nähdäkseni tähän kiteytyy myös oma puoltava näkökulmani Sanna Marinia kohtaan ja aikoinaan jo Venäjän presidentti Vladimir Putinia kohtaan. Putin on luonut itsestään roolin kansankuntansa johdossa juuri käsittääkseni ainakin osittain tällä metodilla, että valtaan ei voi nousta kukaan parempikaan ja Putinin valta-asetelmaa on pönkätty etenkin Venäjän mediassa mutta myös kansainvälisessä mediassa aikoinaan.

Siitä menen vaikka valalle, mutta Sanna Marin ei ole sitä miltä näyttää mediassa, mutta jos kansalaiset tykkäävät rooliminuuden taakse piiloutuvista johtajista, niin ei kai tässä sitten mitään muutakaan varteenotettavaa vaihtoehtoa ole olemassa. Yritin googlettaa vielä yhtä sitaattia, jossa sanottiin muistaakseni englanniksi seuraavasti: He näyttävät kaikki samalta minulle, ja vaikka en sitä sitaattia löytänytkään, niin tässä se on nyt lopuksi vielä omana mietteenäni.

+2
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu