Politiikka nyt Suomessa (kansalaistason kokemuksia)

Saatteko paljon poliittisia mainoksia Facebookissa?

Itse muistan saaneeni viime aikoina mainokset kokoomuksen mepin Henna Virkkusen ja ympäristöministeri Kai Mykkäsen sivustoilta.

Aiemmin syksyllä sain mainoksen myös presidenttiehdokas Pekka Haaviston Facebook sivulta. Ja onhan jotain muitakin poliittisia mainoksia näkynyt omassa uutissyötteessäni.

Poliittisesti olen itse vasemmalla ja jokseenkin liberaalisti ajatteleva suomalainen mies. Kuitenkin saatan jatkossa alkaa seurata myös hieman eri poliittista ideologiaa kannattavia käyttäjätilejä Facebookissa.

Uskon parlamenttitasolla konsensuksen voimaan Suomessa, vaikka puolueissa vaikuttaakin olevan ajoittain suuria mielipide-eroavaisuuksia.

Toisaalta myös puolueiden sisällä vallitsee paljon erilaisia mielipiteitä, kuten demarien käyttämä fraasi toteaa, että seinät ovat kaukana toisistaan ja katto korkealla.

Vapaus ajatella on tärkeää, enkä sen takia varmaan halua enää kahlita itseäni tietynlaisen ideologian kannattajaksi.

Politiikassa on yhteiskunnallisesti hyvä muistaa äänestäjänä, että täysin vilpittömiä poliitikkoja tuskin on olemassa. Vilpittömin mielin poliitikkona aloittanut kansalainen valtaan päästyään tuskin olisikaan vallassa, ellei oma etu kiehtoisi kyseistä poliitikkoa ollenkaan.

Lopuksi pitää muistaa, että poliitikkona joutuu tekemään paljon uhrauksia, eikä vähiten kampanjointikulujen kattamisessa.

Toisin sanoen vaalirahoitus saattaa vaikuttaa monien poliitikkojen päätöksentekoon oman itseriittoisen vallanhimon kanssa.

Joskus kirjoitin, että karkeasti ottaen on olemassa kahdenlaisia poliitikkoja, joista selvä enemmistö kuuluu itsetietoisiin oman äänensä rakastajiin.

Toisaalla on olemassa kansalaisia oikeasti kohtaavat ja kuulevat poliitikot, joista ensimmäisenä mieleeni tulee pirkkalainen ex-kansaedustaja Mikko Kuoppa (vas).

Toinen hyvä kansalaismielipiteiden kuulija on ollut Erkki Tuomioja (SDP), joka saattoi jopa lukea omaelämäkertani Kuntoutujan tien (2010), kun sen hänelle lahjoitin jo 2010-luvun alussa.

Kehun vielä kerran demarien Antti Rinnettä hyvästä kuuntelutaidosta, vaikka hän ihmeesti tippui viime vaaleissa eduskunnasta.

Nykyisistä kansanedustajista kokoomuksen Juha Hänninen Oulusta kuule kyllä kokemukseni mukaan suomalaisia etenkin Oulussa, vaikka poliittisesti en ole kuitenkaan likikään niin porvarimielinen kuin Hänninen. Myös kansanedustaja Tytti Tuppurainen demareista voi olla monien oululaisten mielestä helposti lähestyttävä ja onhan hän aina ihmeen energinen persoona.

Summauksena lopuksi!

Politiikan tehtävä on ennen kaikkea huolehtia niistä suomalaisista, jotka eivät siihen itse kykene.

Politiikka ei saisi myöskään unohtaa sitä, että Suomi elää edelleen paljon vientiteollisuuden varassa ja onkin isänmaallista huolehtia jatkossakin vientiteollisuuden toimintaedellytyksistä kovasti kilpailulla globaaleilla markkinoilla.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu