”Pöö! Hei, ei ole mitään pelättävää.”

Demarien Paavo Lipponen oli presidentinvaaliehdokkaana vuonna 2012 ja Lipposella oli seuraava vaalikampanjamainos:

Mikähän kyseisen vaalimainoksen oikea funktio olikaan, kun muistamme nyt kaikki, että Lipposen hallitus vei pörssiin monia valtionyhtiöitä kuten muun muassa Fortumin, vaikka elimme 1990-luvun lopulla selvää nousukautta paljolti myös Nokian onnistuneiden kännykkäbisnesten ansiosta.

Mietin nyt, että oliko Lipposen TV-mainos vuodelta 2012 vastaväite 2000-luvun alussa lietsottua Venäjän pelkoa kohtaan ja etenkin kokoomuksen jo silloin vahvasti kannattamaa Nato-jäsenyyttä vastaan.

Tämän päivän tiedon valossa Lipponen lienee ollutkin väärässä omassa hyväuskoisuudessaan Putinin Venäjää kohtaan. Kuulemmeko sitten koskaan Paavo Lipposelta julkisesti kommenttia hänen poliittisista virhepäätöksistä ja -olettamistaan?

Epäilen, että emme kuule, koska Lipponen on omanlainen Paavo hänkin eli muissa on vika ja muut ovat vastuussa, vaikka selvästi olisi osoitettavissa aikoinaan tehtyjä vääriä poliittisia päätöksiä, jotka sotivat yhteiskunnallista etuamme vastaan esimerkiksi kansallisen pääoman vientinä pörssiin.

Olisiko Paavo Lipponen viisasta vihdoin jättää oma laiva ja pelastautua vai menetkö loppuun saakka?

+5
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu