Presidentti Niinistö: ”Ilmastonmuutos on pitkään tiedetty fakta!” – Tässä rohkaisua poliittisille päättäjille ottaa johtajuutta!

Presidentti Sauli Niinistö puhui Suomen aikaa keskiyöllä YK:n 74. yleiskokouksessa New Yorkissa ja hän sanoi puheessaan muun muassa seuraavasti:

”Tieteellinen näyttö ilmastonmuutoksesta on jo pitkään ollut selvää. ”

YK:n twiittejä yleiskokouksen ja ilmastokokouksen päivinä seuratessani inspiroiduin itsekin pohtimaan tätä vaikeaa tilannetta maailman päättäjien kannalta.

Maailman päättäjät katsovat asioita inhimillisesti ehkä liian lyhyellä aikavälillä ja mietin sitä, että onko se maapallon elinvoimaisuuden kannalta kovinkaan järkevää. YK:n parhaillaan käynnissä olevassa yleiskokouksessa on kuitenkin puheissa yritystä ehkä enemmän kuin aikoihin. Poliittiset päättäjät ovat nähdäkseni tällä aikakaudella vaikeassa välitilassa. Pitäisi miellyttää äänestäjiä ja samalla pitäisi tehdä kovia päätöksiä, jotka eivät tunnu kivoilta kulutushysteriaan tottuneista kansalaisista. Valta-asemaan liittyy aina hyvin kauskantoinen vastuu.

Ihmiskunta muuttuu tottumuksiltaan hitaasti ja silloin on tärkeää, että lasten koulutus on oikeanlaista ja totuuteen pyrkivää. Muutos alkaa aina pienin askelin ja on paljon parempi ottaa lähtöaskel kuin jäädä paikalleen. Voimme olla kaikki vielä osa muutosta niin halutessamme! Koulutuksen pitää olla myös eettiseltä perustaltaan ekologisesti kestävää. Kaiken perustana on globaalisti mahdollisimman yhdenmukainen käsitys sivistyksen perusteista. Uskontojen rooli säilynee, vaikka ihmiskunnassa uskonnottomien määrä on kasvussa.

Näen ihmiskunnan tulevaisuuden silti edelleen toiveikkaana jonkinlaisena yhtenäisteorian mukaisena. Kansojen lähentyessä vahvan ihmiskäsityksen länsimaiset uskonnot yhdistynee jollakin tasolla enemmän itämaisiin uskontoihin, joissa luonnon läheisyys ja luontosuhde ovat tärkeintä. Jos valta on annettu, sitä pitää käyttää vastuullisesti ja yhä enemmän ajatellen koko maapallon tulevaisuutta. Kansalaiset ja koko ihmiskunta lopulta seuraa, vaikka muutos ajattelussa, tottumuksissa ja tavoissa on aina vaikeaa. Toivon puhtia kaikille johtajille ottaa johtajuutta!

 

Viittaamani presidentti Niinistön koko puhe:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-puhe-ykn-yleiskokouksen-74-yleiskeskustelussa-new-yorkissa

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu