Psykiatristen suljettujen osastojen turvallisuudesta
Psykoosipotilaita on karkeasti kahdenlaisia joko masennusperäisistä tiloista kärsiviä itsetuhoisia tai aggressiivisia potilaita, joiden hoitopaikka ei pitäisi olla masennusperäisistä tiloista kärsivien potilasosastoilla. Kokemuksia psykiatrisesta suljetun osaston sairaalahoidosta omaavana väitän, että suurin osa psykoosipotilaita on ennemminkin itselleen kuin muille vaarallisia.
Toki pakkohoitokäytännöt voivat tuntua depressiotiloista kärsivänkin potilaan mielestä hyvin ahdistavilta ja pahimmillaan huonot hoitokäytännöt voivat provosoida potilaassa aggressiivista käyttäytymistä. Itse näen silti potilasvalinnan yhtenä tärkeänä asiana sekä hoitajien että muiden potilaiden turvallisuutta suljettujen osastojen hoidossa.
Aggressiiviset potilaat kuuluisi hoitaa omilla osastoillaan riittävin hoitajaresurssein ja lääkehoidon toimivuuteen pitää kiinnittää suurempi huomio vaikeimpien psykoositilojen hoidossa. Liki kaikki psykoosipotilaat lopulta voidaan kuntouttaa avohoidon piiriin, jos löytyy lähinnä sopiva antipsykoottinen lääkitys sekä muut tarpeelliset psykiatrisen avohoidon palvelut.
Tuore suljetun osaston väkivaltatapaus Turusta:
Suomessa valitettavasti hoito mielenterveyshäiriöille on aivan alimitoitettua ja ihmiset, jotka haluaisivat eivät pääse sairaala hoitoon.
Taannoin Keravalla satunnainen ohikulkija menetti henkensä, koska tekijä ei päässyt hoitoon vaikka halusi.
Oma naapurini teki ~5 vuotta sitten itsemurhan ja syy oli sama. Hoitoon ei päässyt.
Ilmoita asiaton viesti
.
Ilmoita asiaton viesti