Pubikulttuurin muutos Suomessa reilussa 20 vuodessa, pitääkö paikkansa?

Kävin oluella lokakuun 31. päivä lähipub Kulkurissa täällä Oulun Rajakylässä.

Olen ollut huomaavinani reilun 20 vuoden aikana tapahtuneen muutoksen pubikulttuurissa ja olen tästä muutoksesta ennenkin kirjoittanut julkisesti. Yhä enemmän nuoremmat kansalaiset menevät kaveriporukoissa pubeihin viettämään aikaa, eikä silloin pääasia olekaan enää tutustua uusiin ihmisiin, kuten oli monilla tapana vielä 2000-luvun vaihteessa toimia.

Meitä vanhan ajan pubikansalaisia on vuosi vuodelta koko ajan vähemmän eli kuoleeko ns. pystybaarit kokonaan suomalaisesta pubikulttuurista vai voisiko random-tuttavuuksien kohtaamista vielä jotenkin elvyttää pubeissa? Joskus mietin, että pubeissa voisi olla erillisiä pöytiä sellaisille yksinäisille asiakkaille, jotka haluavat juttuseuraa. Toki edelleen ainakin täällä Oulussa on pubeja joissa voi päästä perinteiseen pubitunnelmaan, jolloin on aina yllätys millaisia tyyppejä illan mittaan kohtaa.

Itse haikeasti muistelen, kun jopa nuoret suht hyvännäköiset naiset yrittivät iskeä minua 2000-luvun vaihteen aikana Tampereen yöelämässä, vaikka olin hieman humalassa. Enää en ole huomannut, että ennalta tuntemattomat naiset tulevat mitään juttelemaan itselleni, eikä sitäkään katsota enää hyvällä pubikulttuurissa, että menee höpöttään vieraille naisille pubeissa.

Poikkeuksena ehkä junan ravintolavaunu, jossa oli myös itselläni ilo kohdata kuluvan vuoden alkupuolella nuori ja hyvännäköinen pohjoisen naikkonen, joka osasi jutella ihan luontevasti olutta hörppien kanssani. Arvasin kylläkin kohtaamani naisen iän hieman yläkanttiin ja hän katsoi minua hämmentyneesti, mutta silti kohtaaminen oli poikkeuksellisen upea tänä aikakaudella, jolloin ihmiset ovat ottaneet etäisyyttä myös koronan varjolla entistä enemmän toisiaan kohtaan.

Olenkin vieläkin ihan tohkeissani, että on olemassa nuoria naisia, jotka haluavat ja kykenevät jopa keskusteleen meidän setämiesikäisten miesten kanssa pienessä maistissa.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu