Puhelinkulttuurin muutoksesta ja ylisuuret odotukset sosiaalisuudelle

Moni suomalainen on kokemukseni mukaan muuttanut puhelinkäyttäytymistään. Vielä ennen sosiaalisen median yleistymistä liki kaikki läheiset ihmiset sai puhelimella kiinni ja useimmiten vielä kerrasta tai sitten henkilö soitti hetken kuluttua takaisin ellei kyennyt vastaamaan luuriin.

Itse joudun jatkossa pakosti rajaamaan puhelinsoittoni sellaisille läheisille, jotka suhtautuvat soittoihini oletettavasti kielteisesti. Ajoittain yksinäisenä ihmisenä läheisteni puhelinkäyttäminen tuntuu itsestäni epäkunnioittavalta ja lisäksi se tuottaa itselleni negatiivista tunnetta, kun itse pyrin useimmiten puhelimeen vastaamaan läheisten soittaessa.

Niin se metsä lopulta vastaa kuin sinne huudetaan eli lopetan puhelinkeskustelut kokonaan parempien herrasväkiläheisten kanssa. Täytyy myöntää sekin, että aina itselläni ei ole erityistä asiaa soittaessa, vaikka joissakin suvuissa voidaan vaihtaa puhelimitse ihan vain pelkkiä kuulumisia. Pienet odotukset ja pieni pettymys on eräs mottoni tässä ikävaiheessa. 🙂

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu