Raha tai iso tulotaso voi tuoda mukanaan myös ongelmia!
Voiko raha tai suuri tulotaso tuoda mukanaan myös ongelmia? Itse totuin opiskelijana 2000-luvun vaihteessa liian suuriin kuukausiansioihin ja ehkä käsitykseni rahasta vääristyi jo markka-aikaan, kun tuntui että raha ei pääse loppumaan.
Omakohtaisesti väitän, että kun tottuu hyvään tulotasoon, niin silloin kysyy suurta sopeutumista opetella tyytymään pieneen köyhän toimeentuloon. Lisäksi miten voisi mennä vieläkään kolmentonnin palkalla töihin, kun tienasin jo 2000-luvun vaihteessa ylitöiden seurauksena yli 3000 euroa kuukaudessa.
Parasta olisikin, jos tulotaso nousee työelämässä vähitellen, eikä heti opiskelijana ole eurosateessa, koska myöhemmin voi olla vaikea orientoitua tekemään töitä pienellä palkalla. Raha tuppaa olemaan monilla katoavaista ja toimettomuus esimerkiksi kroonisesti sairastuessa voi nostaa kulutusmenojen tasoa kestämättömästi yli tulotason.
Toisin sanoen vapaa-ajan lisääntyessä vapaa-ajan menot kasvavat, jos on rahaa millä mällätä, mutta aikamme keskimääräiset eläkkeet ja muut korvaukset ovat niin pieniä, että eipä niillä paljon laatuaikaa vietetä. Toimettomana on myös terveydentilan vaalimista, ettei tulotaso tai eläke ole liian korkea, vaikka liian korkeasta eläketasosta aniharva suomalainen todennäköisesti kärsii.
Ihminen voi aiheuttaa itselleen ongelmia millaisessa tilanteessa hyvänsä, mutta raha ei sitä aiheuta, sillä se ei pakota ketään mihinkään. Se antaa vain mahdollisuuden
On olemassa ihmisiä, jotka sanovat, etteivät he missään nimessä haluaisi sadan miljoonan Eurojackpot voittoa, koska se pilaisi elämän. Mutta eihän se ole totta. Jos ei halua stressata itseään sijoituksilla, niin voi pitää sen rahan tilillään eivätkä ne digitaalinäytön numerot tilillä mitään pahaa tee. Mitään ei tarvitse elämässään muuttaa jos ei halua.
Ilmoita asiaton viesti
Ainoa negatiivinen tekijä saattaisi olla tuo että sadan miljoonan potilla on vaikea pitää entistä sosiaalista verkostoa. Tavallisen ihmisen kannattaisi olla hiljaa koko voitostaan (vaikeaa sekin varmaan olisi. 🙂 )
Toinen älytön väittämä on se että ”tavallinen” ihminen ei tajua suuria summia. Tavallinen ihminen ei tajua esimerkiksi miljardia euroa kuuleman mukaan. Olin joku aika sitten keskustelussa jossa puhuttiin 1,5 miljardin euron summasta jota ihmiset eivät (kuulema) käsitä. Sanoin ykskantaan että sillä summalla olisi saanut Pasilan kauppakeskus Triplan hyvinkin. Mutta onhan se iso raha kun sattumalta seurasin Triplan valmistumista sieltä tyhjältä tontilta saakka.
Ilmoita asiaton viesti
Aiheena ei ollut lottovoitot tai satumaiset perinnöt.
Ilmoita asiaton viesti
Otsikkoon ne liittyvät saumattomasti, sillä ne ovat sekä rahaa että tuloa.
Ilmoita asiaton viesti
Harvan suomalaisen mielenterveys kestää miljoonavoittoja eli köyhyys voi olla varjelus elämässä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä useimmat miljoonavoittajat ovat ihan onnellisia elämässään. Tätä on tutkittukin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen jokseenkin varma, että sinulla vääristyi 2000-luku. Minulla ei riittänyt ja opintovelalla piti kattaa opiskelukirjat, laskin, sun muut, pelkästään vuokraan meni suurin osa opintotuesta pois.
Enkä ole päässyt mihinkään kesätöihin kuin korkeakoulun IT-tukihenkilönä vetämään nettikaapeleita, asentamaan hubeja muutamissa kouluyksiköissä, korjailemaan tietokoneita, asentamaan, opettamaan uusavuttomia opettajia laitteiden kanssa.
Palkkani oli silloin 900 euroa kuukaudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Suuri raha ei tuo onnea, mutta turvallisuutta se tuo.
Samalla se tuo jatkuvan huolestumisen, ettei vain menetä rahojaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, suurta pottia ei siis kannata toivoa, koska siitä voisi seurata pelko, että joskus joutuu nykyisen kaltaiseen tilanteeseen takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Naulan kantaan Juha, vau!
Ilmoita asiaton viesti