Raha tekee suomalaisista itsekkäitä ja se rikkoo myös yhteisöllisyyden!

Kävin vierailulla kotiseudullani Pirkkalassa ja kiertelin paljon myös Tampereella 6. heinäkuuta – 10. heinäkuuta 2022. En silti väitä, että kaikki ovat Tampereen seudulla rikkaita, mutta näkyvimmät ihmiset julkisilla paikoilla näyttivät olevan pääasiassa omissa oloissaan tai seurueidensa piirissä. Aitoja kyläpubeja en odota enää Tampereen seudulta löytyvän, vaikka oma aktiivisuus voi tuottaa silti juttuseuraa Tampereen seudun paikallisten kantapubeissa.

Itselläni oli silti ilo kohdata pikaisesti eräs ikäluokkaani kuuluva vanha armeijakaverini pubissa Pirkkalassa, vaikka hänkään ei enää asu Pirkkalassa vaan Tampereen puolella. Kuitenkin täältä 500 kilsan päästä Oulusta Tampereen seutua arvioidessani täytyy sanoa, että ilman tiiviitä sosiaalisia suhteita ja mahdollista perhe-elämää voisi jäädä Tampereen seudulla sosiaalisesti melkoisen syrjäytyneeksi, koska ihmiset eivät enää kohtaa toisiaan niin aidosti Tampereen seudulla kuin ennen. Itselläni on onni asua Oulun kantakaupungin pohjoisessa lähiössä Rajakylässä, jossa me alkoholia maistelevat tyypit vielä tunnemme aidosti toisemme ja täällä ei ole karsastettu paljoa sitäkään, että olen tullut tänne Tampereen seudulta.

Käsitykseni Tampereesta jäi viime reissultani hieman kylmän kolkoksi, vaikka tein reissuni lämpimään kesäaikaan. Tampereen seudulla ihmiset vaikuttavat nykyään liki yhtä tärkeiltä kuin Helsingin alueella, enkä keksi siihen muuta syytä kuin rahakeskeisen elämäntavan. Mietin tarkkaan seuraavan reissun ajankohtaa Tampereen seudulle, koska itselleni reissu oli melkoinen pettymys. Toki Finlaysonin alueella toimiva ilmainen Työväenmuseo Werstas ja Amurin työläismuseokorttelivierailu toivat hieman merkitystä Tampereen visiitilleni kaikesta huolimatta! 🙂

Amurin työläiskorttelin sisäänkäynti Satakunnan kadulta kuvattuna 9. heinäkuuta 2022.
Tampereen Pispalassa Tahmelan rannasta nousevat raput aina Pispalanharjulle saakka.
+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu