Rasistinen syrjintä ja sen perusteet

Miksi suhtaudumme ulkonäöltä hieman erilaisiin ja värisiin maahanmuuttajiin usein edelleen Suomessa epäluuloisesti? Kiinnitämme varmasti useammin katukuvassa huomion ennemmin esimerkiksi tummaihoisiin kansalaisiin ja myös meidän oman romanivähemmistön edustajiin kuin itsemme kaltaisiin perusjuntin näköisiin suomalaisiin.

Itse olen tietoisesti yrittänyt vähentää ihmisten tuijottelua, ellei tuijotettava kohde ole omasta mielestäni näyttävä naikkonen. En tiedä siitäkään, että onko naisten tuijottelukaan enää hyväksyttävää, kun elämme edelleen vahvasti #metoo aikakauden mainingeissa.

Myös vammaisen kaltaisiin kansalaisiin meillä monilla perusliikuntakykyisillä on jonkinlainen perusasenne ja jos se on kielteinen vammaisia kohtaan, niin ehkä sun olisi syytä mennä terapiaan tai oikeasti tehdä töitä ajattelusi kanssa itsekseen. Ei keho miestä pahenna, jos ei mies itse itseään pahenna.

Rasismia esiintyy yhteiskunnassamme edelleen asennetasolla melko paljon. Silti olen sanonut vähemmistöjen parhaat edustajat ovat kyseiseen vähemmistöön kuuluvat kansalaiset. Onko sinulla ongelmia kohdata erilaisia ihmisiä Suomessa ilman ennakkoasenteita? Veikkaan, että ongelma on melko yleinen ja joitakin voi jopa suomalainen perusjunttimieskin arveluttaa. 🙂

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu