Rikollinen mieli versus kiltti mieli?

Olisin kiinnostunut kuulemaan muiden mielenterveysasioista kiinnostuneiden henkilöiden mietteet uudenlaisesta käsityksestäni koskien rikollista mieltä. Olen itse paranoidiseksi skitsofreenikoksi diagnosoitu vuonna 2005 ja joutunut siitä saakka pohtimaan skitsofreniakuntoutujien moraalia. Nyt otan pesäeron julkisena keskustelijana rikollisiin mieliin, koska omaan riittävän hyvän käsityksen omasta kunnollisuudestani ja kiltistä mielestäni.

Haluan tehdä selvän pesäeron rikollisten sekä varsinkin täydessä ymmärryksessä olevien että myös useimpien raakojen täyttä ymmärrystä vailla olevien rikoksentekijöiden ja KILTTIEN mielenterveyskuntoutujien välille!

Olen aiemmin kirjoittanut HERMIITTI KERTOO (julkaistu 2012) blogimerkintöihin perustuneessa kirjassani sivulla 78 seuraavasti:

Skitsofrenia ei kerro moraalitasosta mitään.

Sairaustilassa paranoidinen skitsofrenia oireilee psykoottisin oirein, jotka voivat olla lähinnä vainoharhoja ja suuruusharhoja. Vainoharhat liittyvät usein läheisiin ihmisiin, joiden ajattelee psykoosissa haluavan potilaalle itselle harmia tai joskus psykoosissa voi ajatella, että muut haluavat harhamaailmassa elävän kuolevan. Voi olla myös harhoja, jotka liittyvät ajatusvirran julkituloon muille ihmiselle. Lisäksi vainoharha on totta, mikäli tunnet itseäsi päivittäin seurattavan vaikka se on äärimmäisen epätodennäköistä. Joskus kodissasi voi olla piilotettuna ainakin kuuntelulaitteita ja joskus jopa vakoilukameroita. Joskus läheisesi voi myrkyttää ruokasi, mutta silti päätät syödä sen. Suuruusharhat voivat liittyä oman yhteiskunnallisen aseman vääristymiseen joskus ehkä jopa lähelle jumalallisuutta. Media on tietysti vain sinusta kiinnostunut, koska sinulle vihjaillaan jopa iltapäivälehtien lööpeissä. Joskus jotkut uutiset ovat suoria kuvauksia elämästäsi, mutta onneksi on antipsykoottiset lääkkeet, jos helvetti pään sisällä ei sitten saata sinua hautaan ennen kuin hoitotoimet alkavat tehota. Todellakin realiteetit tulevat paremmin selviksi, kun syö antipsykoottista lääkettä. Meikäläisiä on monenlaisilla moraalitasoilla varustettuja, mutta väitän että harhamaailman painostavuus voi saada monet tekemään epätoivoisia tekoja, mutta useimmiten juuri potilaalle itselleen mitä tulee skitsofrenian paranoidiseenkin muotoon.

HERMIITTI KERTOO Google kirjat sivustolla:

Hermiitti kertoo

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu