Ruotsalaisilta selvä protesti valtiopäivävaaleissa!

Ruotsalaisten enemmistö on silti äänestänyt edelleen sosiaalidemokraatteja, mutta kakkosena puoluekannatuksessa onkin Jimmie Åkessonin luotsaamat ruotsidemokraatit. Ruotsissa hallitusvastuu jaetaan blokkivaalien tuloksen perusteella, jossa vihersosialistit ovat koalitiona oikeistoa eli kokoomusta ja ruotsidemokraatteja vastaan. Tällä hetkellä oikeistokoalitio näyttäisi voittavan valtiopäivävaalit. Jännä nähdä vaikuttaako oikeistokoalition menestys Ruotsin valtiopäivävaaleissa myös Suomeen oikeistoa yhdistävänä tekijänä?

Onhan perinteisesti ajateltu, että perussuomalaisten seura ei kelpaa kenellekään, mutta Riikka Purran perussuomalaisten selvä vaalivoitto voisi muuttaa monien ajatuksia poliittisissa piireissä, kuten Timo Soinin aikoinaan huutama ”Jytky” voitto. Suomessa vaalit ovat vasta huhtikuun vaihteessa ensi vuonna, mutta täytyy silti jo sanoa, että mielialani protestoida nykyisiä hallituspuolueita on olemassa jo melko vahvana. Ainoa keino ostaa minun ääneni eduskuntavaaleissa on eläketuloverotuksen alentaminen siten, että ensi vuodenvaihteen eläkkeiden indeksikorotuksesta ei mene veroa ollenkaan!

Ruotsin tilanne eroaa Suomesta etenkin maahanmuuton osalta vielä melko paljon, koska Ruotsissa turhautuneet maahanmuuttajat ovat alkaneet radikalisoitua, kun Suomessa maahanmuuttajien kotouttaminen on vielä ollut melko onnistunutta. Lähinnä Purran perussuomalaiset ja ehkä myös Harkimon Liike nyt voivat liehitellä suomalaisia vielä melko paljon ennen eduskuntavaaleja, vaikka epäilen, ettei maahanmuutto vaaliteemana nouse eduskuntavaaleissa keskeisimmäksi kysymykseksi.

Onhan ensi talvi oletettavasti monessa kotitaloudessa konkreettisesti kylmä ja se avaa todellakin oven oikeistopopulistien lupauksille suomalaisten piirissä. Pelkällä suunsoitolla ei eduskuntavaaleja voiteta tai olemalla koko ajan hiljaa, kuten kokoomuksen taktiikkana on paljon ollut tähän saakka. Hyvällä vaaliohjelmalla perussuomalaiset voivat nousta kilvoittelemaan vielä jopa vaalivoitosta, jos Marinin hallitus ei osaa kosiskella poliittisten päätösten myötä riittävästi äänestäviä suomalaisia.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu