Sähkömarkkinoiden ongelmat nyt!

  1. Ensimmäinen ongelma on se, että Suomessa on laskettu liikaa itärajan takaa tuotavan tuontienergian sekä suoran sähköntuonnin että venäläisen maakaasun varaan!
  2. Toinen pointti on se, että sähkömarkkinoilla ei olla osattu ennustaa pörssisähkön nousupotentiaalia, jonka takia monet kotitaloudet ja ilmeisesti teollisuus on saanut liian halpoja sähkösopimuksia.
  3. Kolmas ongelma sähkömarkkinoilla on johdannaiskauppa tai paremminkin ilmaistuna sähkötukkurimaisilla välikäsien kautta myyty sähköteho, jota kyseinen sähköyhtiö ei edes tuota itse.
  4. Tuulivoiman suosiminen on osoittautumassa Suomen huoltovarmuuden kannalta poliittisesti tehdyksi virhepäätökseksi, koska tuulivoiman kapasiteettivaihtelu on aivan liian suurella vaihteluvälillä.
  5. Nyt tarvitaan ainakin yksi tai kaksi ydinvoimalaa pikaisella aikataululla lisää Suomeen, jos haluamme pitää vientitulojen kannalta tärkeää energiasyöppöä teollisuutta täällä.

Tänään hallitus piti tiedotustilaisuuden ja kommentoin sitä vielä seuraavasti Arto Vihavaisen blogiin:

Valtiovarainministeri Annika Saarikko ei puhunut äsken hallituksen tiedotustilaisuudessa mitään valtion lainoituksen tai takuiden vakuuksista, joita sähköyhtiöiltä vaaditaan, vaan hallitus lupasi käsittääkseni huomenna kertoa lainaohjelmansa tarkemmista ehdoista julkisuudessa. Saarikko korosti myös sitä, että valtion takuut ja lainoitus on viimeisin keino pitää sähköyhtiöiden maksutase kunnossa. Itse näen tilanteen sellaisena, että energiakriisin pitkittyessä sähköyhtiöitä voi kaatua valtion syliin.

Ja vielä edelliseen kommenttiini liittyen Hesarin uutinen:

”FORTUM reagoi nopeasti hallituksen esitykseen energiayhtiöille kohdennetusta hätärahoituksesta.

”On hienoa, että Suomen ja Ruotsin hallitukset pyrkivät nopeasti vakauttamaan pohjoismaiset sähkön johdannaismarkkinat ja tulevat energiayhtiöiden avuksi tänä vaikeana aikana”, todetaan yhtiön tiedotteessa.”

https://www.hs.fi/talous/art-2000009047675.html

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu