Sähkömarkkinoiden ongelmat nyt!
- Ensimmäinen ongelma on se, että Suomessa on laskettu liikaa itärajan takaa tuotavan tuontienergian sekä suoran sähköntuonnin että venäläisen maakaasun varaan!
- Toinen pointti on se, että sähkömarkkinoilla ei olla osattu ennustaa pörssisähkön nousupotentiaalia, jonka takia monet kotitaloudet ja ilmeisesti teollisuus on saanut liian halpoja sähkösopimuksia.
- Kolmas ongelma sähkömarkkinoilla on johdannaiskauppa tai paremminkin ilmaistuna sähkötukkurimaisilla välikäsien kautta myyty sähköteho, jota kyseinen sähköyhtiö ei edes tuota itse.
- Tuulivoiman suosiminen on osoittautumassa Suomen huoltovarmuuden kannalta poliittisesti tehdyksi virhepäätökseksi, koska tuulivoiman kapasiteettivaihtelu on aivan liian suurella vaihteluvälillä.
- Nyt tarvitaan ainakin yksi tai kaksi ydinvoimalaa pikaisella aikataululla lisää Suomeen, jos haluamme pitää vientitulojen kannalta tärkeää energiasyöppöä teollisuutta täällä.
Tänään hallitus piti tiedotustilaisuuden ja kommentoin sitä vielä seuraavasti Arto Vihavaisen blogiin:
Valtiovarainministeri Annika Saarikko ei puhunut äsken hallituksen tiedotustilaisuudessa mitään valtion lainoituksen tai takuiden vakuuksista, joita sähköyhtiöiltä vaaditaan, vaan hallitus lupasi käsittääkseni huomenna kertoa lainaohjelmansa tarkemmista ehdoista julkisuudessa. Saarikko korosti myös sitä, että valtion takuut ja lainoitus on viimeisin keino pitää sähköyhtiöiden maksutase kunnossa. Itse näen tilanteen sellaisena, että energiakriisin pitkittyessä sähköyhtiöitä voi kaatua valtion syliin.
Ja vielä edelliseen kommenttiini liittyen Hesarin uutinen:
”FORTUM reagoi nopeasti hallituksen esitykseen energiayhtiöille kohdennetusta hätärahoituksesta.
”On hienoa, että Suomen ja Ruotsin hallitukset pyrkivät nopeasti vakauttamaan pohjoismaiset sähkön johdannaismarkkinat ja tulevat energiayhtiöiden avuksi tänä vaikeana aikana”, todetaan yhtiön tiedotteessa.”
1. Totta
2. Ei kai liian halpa sähkö ole ongelma?
3. Millä tavalla tämä on ongelma?
4. Tämäkään ei ole ongelma. Sähkön hinta vain vaihtelee. Olennaista on se, että sitä on minimissään niin paljon, että talvella saa pidettyä ihmiset lämpimänä.
5. Jos laitetaan hihat heilumaan niin ihan realistista odottaa 2030 luvulla
Ilmoita asiaton viesti
Kato Fortumin Uniper johdannaiset jne.
Ilmoita asiaton viesti
1. Mikäli Olkiluoto 3 olisi jo toiminnassa niin kuin olisi pitänyt, olisimme omavaraisia.
2. Kenenkähän olisi pitänyt osata ennustaa, että venäjä hyökkää Ukrainaan josta ongelmat johtuvat?
3. Ongelma on se, että sähkön hinta määräytyy kaikista kalleimman muodon, eli maakaasun mukaan.
4. Ilman tuulivoimaa meillä olisi vain vähemmän sähköntuotantokapasiteettia.
5. Ydinvoimaa ei tähän hätään saada mistään ja se tuskin on edes kannattavaa. Pienreaktorit ovat eri asia mutta niitä ei vielä ole markkinoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kemijoessa on yli 20 voimalaa.
Lappi olis omavarainen,ellei tarvis etelää elsättää.
Tänne tehdään myöskin paljon tuulivoimaa ja hakataan siinä sivussa paljon metsää jota ei koskaan uudisteta.(voimalinjat ect)
Hakkaa hehtaari metsää aukoksi ja uudista se,niin saat viherhörhöjen vihat niskaan.
Ilmoita asiaton viesti