Sanna Marin vei demarit oppositioon?

Sinipunaa moni toivoi hallituspohjaksi, mutta ilmeisesti mediajuttujen perusteella demarien puheenjohtaja Sanna Marin ja merkittävä osa demarien jäsenistöä halusi viedä sdp:n oppositioon. Toisaalta demarien vahvin puheenjohtajakandinaatti Sanna Marinin luopuessa puheenjohtajuudesta Antti Lindtman linjasi jo ilmoittaessaan lähtevänsä demarien puheenjohtajakisaan, että hän olisi halukas liputtamaan sinipunan puolesta.

Perussuomalaiset saavat nyt kokea Orpon hallituksen toisena pääpuolueena hallitusvastuun ja aika näyttää, säilyykö kansan laaja tuki Riikka Purran johtamille perussuomalaisille. Toinen mahdollisuus demarien tielle oppositioon on kokoomuksen haluttomuus neuvotella demarien kanssa sinipunan mahdollisuuksista, kuten Antti Lindtman juuri suorassa lähetyksessä eduskunnasta väitti. Itse kannatan demareita äänestäneenä demareiden pienoista lähentymistä kohti oikeistoa, koska äänestämättä jättäneiden köyhien asioiden ajaminen ei ole poliittista suosiota kasvattavaa toimintaa.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu