Seurankipeänä ei kannata hakea uusia sosiaalisia suhteita, vaan kannattanee miettiä armollisesti nykyisestä sosiaalisesta verkostosta

Parempi olla hyvässä seurassa kuin sellaisessa seurassa, jossa ei saa minkäänlaista aitoa arvostusta! Joskus parempi seura on oma seura kuin jonkun tietyn tyypin seura. Toisaalta jopa ystävän kanssa voi tulla erimielisyyttä ja silloin tärkeintä olisikin molempien osapuolten hieman nöyrtyä ja tunnustaa oma huono käyttäytyminen.

Toki joskus läheisen kanssa tilanne voi alkaa 100-0 toisen loukkauksella, mutta silloin oleellista onkin oma suhtautuminen asiaan. Omakohtaisesti täytyy ihan ihmetellä miten sopuisan ystäväpiirin omaan, vaikka joskus olen kokenut loukkaantuneenikin nykyisten frendien seurassa, mutta tuskin itsekään olen täysin puhdas pulmunen. Suomalainen vanha sanonta sanoo, että parempi laiha sopu kuin lihava riita. Itse määrittelisin edellisen sananparren koskemaan lähinnä sukulaissuhteita, koska sukulaisilla on hyvä kyky loukata meitä ja mekin voimme loukata helposti omia lähisukulaisiamme juuri läheisen elämän pituisen suhteen vuoksi.

Itse olen kärsinyt pikkumaisuudestani ja toivoisin näkevän jatkossa entistä enemmän asiat niiden oikeassa suhteessa, kun tunnen omaavani hieman taiteilijatemperamenttia, jonka seurauksena joudun ajoittain vaikeuksiin oman käyttäytymiseni takia. Ihmissuhteissa kannattaa panostaa olemassa oleviin suhteisiin, mikäli ne eivät ole täysin myrkyttyneitä, koska uudet läheissuhteet voivat usein koitua huonoiksi kokemuksiksi, etenkin jos omaa seurankipeyttä tai jopa läheisriippuvaisuuden kaltaista omaa etua vastaan sotivaa ajattelua.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu