Sinipunahallitus on vielä potentiaalinen vaihtoehto!

Sinipunahallituksen puolesta puhuisi ainakin muutama seikka tässä sisäpoliittisessa tilanteessa, vaikka suurin este kokoomuksen ja demarien hallitusyhteistyölle löytynee kokoomuksen riveistä.

Demarien jatkolle hallituksessa olisi kokoomuksen näkökulmasta ainakin se hyöty, että hallitustaival lähtisi jouhevasti käyntiin kokeneiden demariministerien voimalla.

Toinen seikka on se, että perussuomalainen maahanmuuttokriittisenä ja oma maa ensin ajattelu voi muodostua ongelmaksi kansainvälisissä kauppasuhteissa, jos Suomeen muodostetaan perusporvarihallitus.

Sinipunahallituspohja kykenisi varmaan parempaan yhteistyöhön kuin perussuomalaisten varassa roikkuva hallitus, koska osa juuri valitun eduskunnan perusuomalaisten ryhmässä on profiloitunut hyvin arvaamattomiksi persooniksi ainakin poliittisten puheiden perusteella.

Elämme edelleen kriisiytynyttä aikakautta ulkopoliittisen tilanteen takia Suomessa ja siksi kannatankin tällä hetkellä lämpimästi sinipunahallituksen syntymistä Suomen etujen mukaisena poliittisena ratkaisuna.

Lähiaikoina kokoomus ilmoittaa puheenjohtajansa Petteri Orpon suulla, että millainen hallituspohja Suomeen nyt kevään aikana saadaan. Joko Orpo joutuu tekemään myönnytyksiä arvaamattomien perussuomalaisten suuntaan tai demarien hieman inhimillisemmän politiikan kannalle.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu