Sosiaalinen media on liki täyttä saissea sen ylläpitäjiä myöten!

Tietenkin lähes kaikki ihmiset ovat oman sosiaalisen verkoston määrittämiä nykyään. Ilman sosiaalista verkostoa ei voi edetä elämässä kohti parempaa sosiaalista pärjäämistä. Ainoa keino edetä elämässä ilman laadukasta sosiaalista verkostoa lieneekin liittyä johonkin verkostoon, kuten esimerkiksi rekrytoinnin kautta hakea työorganisaatiota itselleen. Itse en silti kaipaa työelämään juuri ollenkaan, vaikka haluaisin saada selville ilmeisesti ulkomaita myötä olevasta kiinnostuksesta itseäni kohtaan.

Ihmiset ovat sosiaalisen median perusteella itselleni kaikkialla silti hyvin etäisiä, koska en pidä teennäisiä sosiaaliseen mediaan perustuvia ihmissuhteita missään arvossa. Siksi tunnen, että itsestäni on tehty kohtuuttoman synkkiä arvioita amerikkalaisten some-palveluiden piirissä tai ainakin Twitterissä, jonne sain elinikäisen porttikiellon. Olosuhdettani ei haluta nähdä oikeasti sosiaalisen median palveluissa, vaikka palveluntarjoajilla on siitä aivan selvä kuva niin halutessaan.

Ehkä ihmiskunta on menossa tosiaan taantumukseen sosiaalisessa kanssakäymisessä, jos mielisairaan sanat levitettynä internetin kautta aiheuttavat niin suurta pahennusta Jack Dorseyn, Mark Zuckerbergin ja kumppanien mielessä. Kumpi oli ennemmin muna vai kana omassa some-elämässäni? Asia on niin, että sain Yhdysvalloista tuhansia seuraajia Twitteriin vuosien 2014-2015 aikana, eikä kukaan kertonut minulle mielisairaalle suomalaiselle syitä, että miksi he halusivat minua julkisesti seurata.

Toisin sanoen aiempi psykoosini omassa elämässäni konkretisoitui Twitterin palvelussa mielipuolisen syötetarjonnan ja manipulaation takia. En ole tästä vieläkään täysin selviytynyt, mutta uskoni sosiaalisen mediaan on alemmalla tasolla kuin koskaan aiemmin juuri sen teennäisyyden, vääristelevyyden ja syyttelevän ymmärtämättömän moderaattorilinjan takia.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukulaiset, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu