Sosiaalinen media on provosoinut mielisairauttani pahemmaksi!

Manipulointia esiintyy mediassa lähinnä toistamisena, jolloin totuuksia ja joskus jopa näennäistotuuksia hoetaan riittävällä kertosäkeiden määrällä. Toinen kierompi mediamanipulaation keino on käytössä pääasiassa sosiaalisen median palveluissa. Voi tosiaan olla, että sosiaalinen media käyttää hyödyksi omaa elämäntarinaamme valikoiden omat suosikit ja inhokit.

Esimerkiksi Facebook voi heittää uutissyötteeseen vihjailevia linkkejä viitaten meidän hämärään henkilöhistoriaan ja silloin tavoitteena on saada kaltaiseni some-käyttäjät tutkailemaan itseään. Sosiaalisen median manipulatiivinen vaikutus on olemassa niin kauan kunnes some-palveluiden syötepisteytysten kaava eli algoritmi avataan oikeasti ja totuudenmukaisesti. Olen kokenut some-palveluiden käyttäjänä, että olen ollut melko vahvan manipulatiivisen toiminnan uhrina. Toisin sanoen somen palvelut ovat antaneet itseni ymmärtää olevani tietynlainen tyyppi, koska en kuulu amerikkalaisten palveluntuottajien suosikkeihin.

Minulla oli Twitterissä aikoinaan jopa yli 10000 seuraajaa, vaikka olen mielisairaana varhaiseläköitynyt suomalainen mies. Googlen yritysslogan saattoi olla joskus ”don’t be evil” eli ”älä ole paha.” Ihmettelen mitkä pyrkimykset Googlen tekoälyllä on silti ollut itseäni kohtaan viimeisen 10 vuoden aikana. Olen melko vakuuttunut, että taustani huomioiden Google on toiminut moraalittomasti itseäni kohtaan. Kukaan ei halunnut auttaa minua, kun kakaramieliset nörtit Amerikasta ovat halunneet tapattaa minut äärimmäisen manipulaation seurauksena. Kaltaiseni kohtalot sosiaalisen median syövereissä estäisi tehokkaasti some-tekoälyn algoritmien ja mainosten näyttämisen läpinäkyvät perustelut. Annammeko Yhdysvaltojen viedä koko yhteiskuntamme manipulatiivisesti USA:n omien tarkoitusperien ja intressien toteuttajaksi?

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu