Sosiaalinen yltäkylläisyys ja toisaalla yhä yleisempi yksinäisyys yhteiskunnassamme

Keskimäärin aktiivisella kansalaisella on sosiaalisia kontakteja päivässä 3-10 ja lisäksi vielä perhe-elämä lisäämässä perheellisen sosiaalisuuden tunnetta. Pidän sosiaalisena kontaktina jo sellaista kohtaamista, kun vaihdetaan pikaisesti kuulumiset tai puhutaan lämpimikseen esimerkiksi säästä.

Sosiaalisuus ei jakaudu Suomessa kovinkaan tasaisesti ja samanaikaisesti yhteiskunnassamme on sosiaalisesti rasittuneita ja sosiaalisessa apatiassa eläviä kansalaisia. Yksinäisyys on aikakautemme ongelma ja tätä eivät voi aktiiviset kansalaiset mitenkään käsittää omassa sosiaalisessa yltäkylläisyystilassa.

Entä jos tämän hetken aktiivikansalaisesta tuleekin pikaisella aikakaudella yksinäinen ja syrjäytynyt? Lisääntyykö ymmärrys yhteiskunnassamme parhaiten kokemalla asiat itse?

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu