Sosiaalisen median eräs ikävimmistä varjopuolista – some-lynkkaamiset

Oli eilen ehtoolla mielessäni sosiaalisen median eräs ikävimpiä varjopuolia eli some-lynkkaamiset. Ihmettelen, että täysin virallisilta ja asiallisiltakin henkilöiltä puuttuu itsekontrolli tiettyjen henkilöiden kommentointien suhteen lähes kokonaan. Toisaalla sanotaan, että seura tekee kaltaisekseen ja kyllähän siinäkin ajatuksessa pakosti perää on. Sosiaalinen media onkin monille piilevässä primitiiviraivossa vaeltaville kansalaisille oivallinen tuomioistuin milloin millaisiinkin yksittäisten kansalaisten tekemien rikkeiden johdosta.

Pitäisi muistaa, että sosiaalisessa mediassa vastuu sanoista korostuu sitä mukaa kun seuraajakunnan määrä laajenee. Toisaalla moni primitiivinen kostajasielu voi silti ihannoida mielestään oikeanlaisia rikollisia jopa sankareina. Onhan näitä mediassa jatkuvasti esillä nimittäin suosion harjalla ratsastavia entisiä murhamiehiä jne.

Itselläni ei ole mikään pakko seurata paskaa somessa ja kuunnella oikeudellisia huutotuomioita mistään asioista enää, vaikka olen saattanut itsekin joskus vajota aiemmin huutamaan somessa tuomioita ja oikeutta yksittäisiä rikkomuksia tehneitä kansalaisia vastaan. Toivomukseni tänä pitkäperjantain aamuyöllä olisikin, että vastuullisina julkaisijoina itseään pitävät some-käyttäjät lopettaisivat epäviralliset ajojahtinsa ja huutelut yksittäisiä kansalaisia kohtaan heti.

+3
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu