Sosialistin oppi ei enää uppoa suomalaisiin köyhiin!

Huomasin erään kirjoituksen Facebookin keskustelua politiikasta -ryhmässä, jossa hieman ihmeteltiin demarin puheenjohtajan mediahiljaisuutta, kun Orpon hallitus samaan aikaan valmistelee uusia säästölistoja valtiontalouteen.

Epäilen, että yksi syy Lindtmanin hiljaisuuteen voi olla presidentinvaalit, koska toisen kierroksen vaali on vielä edessä huomenna sunnuntaina. Herrasmiehenä Lindtman voi hyvin ajatella, että käydään nyt vaalit ensiksi ja sitten laaditaan huoliteltu kannanotto oppositiossa vaihtoehtona Orpon hallituksen porvarimieliselle politiikalle.

Pakkohan Antti Lidtmanin on tosiaan ottaa jossain vaiheessa kantaa asioihin. Oleellinen kysymys lienee, että mitä demarit tekisivät valtiontalouden velkaantumiskehityksen kääntämiselle?

Demarien politiikan ongelma on nähdäkseni siinä, että demarit perinteisesti ajavat paljon myös niiden köyhien asiaa, jotka eivät käy edes äänestämässä vaaleissa. Köyhien asianajamisella ei vain saa enää poliittista kannatusta galluppien mukaan. Siksi voisikin olla järkevää demarien piirissä tuoda esille myös budjettitalouden merkitystä entistä enemmän ja Krista Kiurusta huolimatta esittää radikaalia sote-menojen säästökuuria jne.

Itse kannatan kyllä solidaarisuusajattelua ja demarien ideologista mallia, mutta jostain syystä kyseisen ideologian markkinointi ei oikein suomalaisiin tällä aikakaudella enää uppoa samanaikaisesti kun työläisköyhyys ja kaikki muu köyhyys koko ajan lisääntyy yhteiskunnassa.

Porvarit ovat ehkä onnistuneet siinä omalla politiikallaan, että köyhät eivät enää näe vaihtoehtoa leikkauslistoille ja välillisten alv-kantojen korottamiselle. Toisaalta myös demarien politiikan 30 vuoden aikainen historia osoittaa, että sinipunan aikaan on tehty niin suuria kumarruksia lähinnä kokoomuksen suuntaan, että köyhältä kansalta on mennyt usko aitoon vaihtoehtoiseen politiikkaan.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu