Suomalainen mies haluaa olla rakastettu

Olen eronnut vuonna 2015. Avioeron jälkeisessä jossain määrin jopa harhaisessa ajattelussani aloin romantisoida mielessäni useita eri kohtaamisia naisten kanssa elämäni aikana. Joku toinen mies voisi ajatella, että haluan vieläkin elätellä toiveita joistakin vanhoista orastavista parisuhteen aluista, kuten ehkä olen halunnutkin.

Silti väitän, että suomalainen mies ei voi sietää tilannetta, että joku toinen mies on ollut paljon rakastetumpi elämänsä aikana kuin hän itse. Tosiasia on se, että kaikkia suomalaisia miehiä ei olla edes rakastettu elämän aikana. Ja vaikka moniin on miehiin on rakastuttu naisten taholta, niin lopulta rakkaus on voinut muuttua jopa vihaksi.

”Kell onni on, se onnen kätkeköön”, sanoo vanha suomalainen sanonta. Mikään ei voi tosiaan tuntua toisesta suomalaisesta miehestä pahemmalta kuin toinen suomalainen mies, joka kerskailee ja ylpeilee rakkaustarinoillansa. Rakkaus ei ole naisten ja miesten välillä koskaan yhdenvertainen asia, koska tunteet syttyvät usein silloin kuin niiden ei edes pitäisi syttyä.

Rakkaus on puolestaan puhtaimmillaan jotain muuta kuin naisen ja miehen välistä rakkautta. Rakkautta on kyky ihailla luontoa ja maisemia. Rakkautta on kyky ihailla hyvin erilaisia ihmisiä eri elämän osa-alueilla. Altruismi on myös rakkautta, jolloin usko omaan asiaan voittaa jopa kuoleman. Jokainen rakastava vanhempi varmaan haluaisi ajatella, että voisi tarvittaessa uhrautua oman lapsensa puolesta.

Olen saanut itse ainakin riittävästi rakkautta elämäni aikana, mutta toista on monilla katkeroituneilla mielillä tässä maassa. En edes ole koskaan ollut mikään varsinainen parisuhdemies ja voin sen ihan hyvin myöntää toisin kuin monet muut miehet. Ennemmin yksin kuin huonossa suhteessa.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu