Suomalaisten yksinäisyys on ikävä ongelma
En kiistä sitä, etteikö moni ihminen kestä yksinäisyyttä ja syrjintää erilaisissa ihmisyhteisöissä, vaikka jokainen mielenterveydeltään järkevä ihminen takuulla haluaisi silloin tällöin olla aidossa dialogissa joko naamatusten tai edes puhelimitse. Ongelma onkin siinä, että aitojen vastavuoroisten ystäväsuhteiden löytyminen on monille vaikeaa. Ystävyys ei kuitenkaan aina ala toimia kahden eri henkilön välillä, vaikka molemmat tykkäisivätkin toisistaan ja siihen on myös joukko erilaisia syitä.
Henkilöistä voi tuntua, että nykyinen sosiaalinen verkosto on jo täynnä ja sitten kokee elämän jo muuten liian kiireiseksi, eikä halua sitoutua uusiin ystävyyssuhteisiin. Olen itse ollut yli 20 vuotta poissa työelämästä ja virallisemmista opintopaikoista, jonka seurauksena olen miettinyt, että työyhteisössä moni voi saada riittävästi sosiaalisuutta, jota puolestaan eläkeläiset joutuvat hakemaan sosiaalisista korviketoiminnoista, kuten eri yhdistyksistä, seurakunnista ja tietenkin myös pubeista. Surullista huomata omassakin lähipiirissäni, että moni suomalainen ei vaikuta enää edes kykenevän sosiaalisen median addiktiivisen käytön lisäksi aitoon sosiaaliseen kohtaamiseen.
Omassa elämässäni ja avioeron jälkeisessä yksinäisyyden sietämisessä on ollut suuri asia, että naapureiden kanssa voin ajoittain rupatella ja käyn kohtaamispaikoissakin vapaamuotoisissa rupattelutuokioissa. Pubeissa käynti puolestaan kysyy rahaa liiaksi, enkä voi käydä likikään viikoittain pubeissa. On myös onni elämässäni, että omaan omasta mielestäni riittävän määrän ystäviä, vaikka ilman satunnaiskohtaamisia ja rupatteluja elämäni olisi sosiaalisesti ehkä jopa köyhää. Eipä siis väheksytä satunnaiskohtaamisten vaikutusta elämässä senkään takia, että ne joskus saattavat jättää ikimuistoisen kokemuksen, vaikka kohtaaminen olisikin ollut uniikki.
Mielestäni sellainen seksityö, jossa palveluntarjoaja kirjoittaa julkisille internet-sivuilleen säännöt ja asiakas päättää sitten sääntöjen puitteissa tarkemmin mitä tehdään, on paras ratkaisu yksinäisyysongelmaan. Seksityöntekijä voi tarjota myös ystäväpalvelua, mutta ystäväpalvelun tarjoajan ei sovi tarjota seksuaalipalveluita.
Ilmoita asiaton viesti
Seksuaalisten halujen tyydyttäminen on nähdäkseni eri kokonaisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Tuttavat ovat kuolleet tai kadonneet kuka mihinkin.
Yksinäisyys ei ole herkkua.
Ilmoita asiaton viesti
Pitemmälle elävän kiroushan tuo lienee.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen aina ollut yksinäinen susi. Oikeastaan en edes kaipaa lisää ihmissuhteita, viihdyn yksin. Riittää kun on yksi luotettu. Ja niitä satunnaisia kohtaamisia kaupassa ja kadulla. Introvertti ihminen kyllä nauttii ajoittaisista juhlista ja ihmisten tapaamisesta yms. Kuitenkin hän väsyy helposti, mikäli kohtaamisia on liikaa. Tämä pätee myös minuun.
Ilmoita asiaton viesti
Itse veikkaan, että tarpeeni sosiaalisen median käytölle poistuisi liki kokonaan, jos sosiaalinen elämäni olisi riittävän laadukasta.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä estää laajentamasta ja parantamasta sosiaalista elämää?
Vertaistukiryhmät tai erilaiset harrasteryhmät tarjoavat mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen.
Somellakin on mahdollisuutensa mutta useimmille ihmisille se on oikeasti sosiaalisen kanssakäymisen pahimpia esteitä (selataan puhelinta keskustelun sijaan tai notkutaan päivät pitkät netissä).
Jos haluaa ”todellista” ja ”järkevää” sosiaalista elämää niin kannattaa unohtaa ”juopottelu”, some, suoratoistot ja neljän seinän sisällä oleminen.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en koe tällä hetkellä tarvitsevan välttämättä enempää ystäviä, mutta yhteiskunnassamme on yksinäisyys on yhä suuremmaksi paisuva ilmiö.
Ilmoita asiaton viesti
”Hell is—other people”
-Jean-Paul Sartre-
Ilmoita asiaton viesti
Itse uskon, että ihmisellä on luontainen tarve tulla aidosti kuulluksi ja Sartre lause saattaa päteä hyvin moniin some-addikteihin, jotka väittävät nauttivansa erakkoudestaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sanomasi voi pitää hyvinkin paikkansa. Uskon kuitenkin että minun kohdallani ei pidä. Olen lapsuudesta saakka viihtynyt hyvin yksikseni tai kirjojen parissa. Vihasin jo koulussa kaikkea ryhmätyötä, on helpompi puurtaa tehtävien parissa itsekseen. Kuitenkin olen jollain tavalla sosiaalinen, osaan asettua useimmiten toisen ihmisen asemaan ja tarvittaessa small talkin sujuu jotenkin. Mutta sisimmissäni olen introvertti ja siksi yksinäisyyden tunne on harvinaista.
Ilmoita asiaton viesti
Kamalaa jos on yksin joutuu ajattelemaan,varsinkin jos pääsee mediaa karkuun.
Ilmoita asiaton viesti