Syylliset on löydettävä Fortum Uniperin tappiolliseen liiketoimintaan!

Mitä me nyt voidaan Suomessa tehdä, kun huomaamme elävämme keskellä yhä pahenevaa energiakriisiä Euroopassa. Toki kaikki itsetietoiset politiikan seuraajat etsivät aina vain ja ainoastaan syyllisiä valtionyhtiö Fortumin tytäryhtiö Uniperin tappiolliseen liiketoimintaan Saksassa. Miksi emme voi ajatella järkevästi vallitsevasta poliittisesta sopimuskäytännöstä?

Ilmeisesti Uniper on tehnyt Saksassa kiinteähintaisen kaasuntoimitussopimuksen ja toivottavasti kyseessä oleva sopimus on määräaikainen. Nyt eletään Ukrainan sotatilan takia nähdäkseni poikkeusaikaa etenkin koskien energiasopimuksia, jotka tehtiin aikoinaan monin paikoin EU-alueella Venäjän fossiilisten raaka-aineiden varaan. Miksi Saksassa ei silti haluta myöntää, että suomalaisomisteinen liiketaloudellisesti toimiva yhtiö ei voi mitenkään jatkaa toimintaa vanhoilla sopimusehdoilla, koska elämme energiapoliittisesti Force majeure -tilaa.

Voisimme ennemmin Suomessa miettiä ratkaisuja erilaisiin poliittisiin ongelmiin kuin huutaa perussuomalaisten tapaan syyllisiä vastuuseen kaikista mahdollisista epäonnistuneista asioista. Kornia mutta ilmeisesti sekin on totta, että juuri perussuomalaisten joukoissa rikollisen aineksen ilmaantuvuus on suurinta eri valtapuolueisiin verrattuna. Keskitytään mieluiten kaikkialla elämään tässä hetkessä eli jos on jo paskat housussa, niin sitten ehkä kannattaa vaihtaa housut ja käydä suihkussa. Myöskin kokoomuslaiset kansalaiskeskustelijat ovat näkyvästi syyttämässä Marinin hallitusta täällä Uusi Suomi Puheenvuoron blogipalstalla, mutta onko edellisessä mitään mieltä saati edes totuuspohjaa, kun tärkeintä on myöntää vallitseva tilanne ja edetä siitä kohti järkevintä ratkaisua!

Itse näen Uniper tilanteessa vain yhden syyllisen ja se on saksalaiset poliittiset päättäjät, jotka eivät halua myöntää meidän elävän Euroopassa keskellä pahenevaa energiakriisiä. Ei voi olla lapsellisempaa tyyppiä, joka kaivelee ja osoittelee Uniper tappioista yksittäisiä päättäjiä, jotka eivät ole edes tehneet voimassa olevaa Uniperin kaasuntoimitussopimusta Saksaan. Toivotaan saksalaisten poliittisten päättäjien tajuavan vallitsevan energiakriisin mittavuus ja sen kustannusvaikutus, joka tulee alentamaan myös saksalaisten ostovoimaa merkittävästi.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu