Tavoitatko some-viestinnälläsi oikeat henkilöt?

Entä jos kukaan ei näe julkisia viestejäni sosiaalisen median palveluissa? Tuhansia kavereita Facebookissa omaavien henkilöiden julkaisuilla ei ole useinkaan heidän kaveripiirissä tuhansia tarkasteluja. Itse lievästä haikutaipumuksestani huolimatta luotan suoraan viestintään somessa, jos haluan jonkun hyvännäköisen naisen välttämättä tavoittaa.

Lopulta päätyy kysymykseen, että mikä on julkisen viestinnän tai kaveripiiriviestinnän tarkoitus ja motiivi? Itselläni on some-viestinnässäni liki poikkeuksetta tavoitteena herättää keskustelua yleisellä tasolla. Silti parasta olisi jos viestintäni kohtaisi samankaltaisia kokemuksia ja ajatuksia omaavia henkilöitä oikeasti.

Toki kansalaiskeskustelun kannalta hedelmällisintä on kyky osata ärsyttää lukijoita, jolloin voi saada kriittisiä kommentteja omalle some-julkaisulle. Harvoin itselleni on esitetty some-julkaisuistani kiitosta missään muodossa ja siksi välillä vaipuu pakosti epätoivoisiin ajatuksiin pitäen koko some-viestintää liki merkityksettömänä ja jokseenkin sekopäisenä toimintana.

Sitä tällä puheenvuorollani halusin tuoda julki, että onhan siinä eroa missä ihmisryhmissä viestii tai luulee viestivänsä. Toisaalta keskeistä julkisessa viestinnässä on osata vaalia läheisimpien ihmisten luottamusta eli kaikki muu julkista paitsi se mikä on salaista.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu