Tjä, tjä, tjä, Tjäreborg mainos Yleisradion pääuutisissa?

Artikkelin kuvassa Yleisradion toimittaja Jussi-Pekka Rantala puolustaa toimittamaansa uutislähetystään, joka oli täysin käsittämätön pohjanoteeraus kautta aikojen Ylen journalismissa!

Ihmettelen, miten Tjäreborg on uutisotsakkeissa niin voimallisesti? Mikä on taustalla vallisteva journalistinen etiikka tässä tapauksessa? Luodaan vääristyneitä kauhukuvia ensimmäisen maailman ongelmille tyypillisellä journalismilla. Eihän kukaan ole ollut edes vaarassa. Silti kuitenkin mediassa etenkin Yleisradio näki aiheelliseksi tehdä Tjäreborg uutisesta kriisiuutisen.

Etenkin eilinen maanantain Yleisradion pääuutislähetys YLE-TV1 kanavalla oli täysi fiasko journalistisesti. Yleisradion uutiset asetti Tjäreborg potentiaalisen konkurssin Thomas Cook konsernin osana selväksi ykkösuutiseksi. Samoissa uutisissa oli vasta toisena pääaiheena Greta Thunbergin tunteikas historiaan jäävä puhe YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa!

Greta Thunbergin dissaaminen Yleisradion uutistoimitukselta on todella pöyristyttävää, varsinkin kun pääuutiseksi nostetaan halpaturismin ihannointi ja huoli turismielinkeinosta. Kaikkihan sen tietää jos haluaa, että turismielinkeino on eräs maapallon luontoa eniten kuormittavista bisneksistä ja Yle-veron maksajana joudun vielä rahoittamaan kyseisen elinkeinon mediamarkkinointia!

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu