Toimeentulotukilaskelman minimitoimeentulo riittäisi hyvin ruokarahana

Monilla paremmin pärjäävillä kansalaisilla on vääristynyt käsitys, että toimentulotuki olisi ruokaraha, vaikka sillä pitää kattaa kaikki asumiskulujen ja terveydenhoitomenojen jälkeiset kulut ja jopa elatusapumaksut. Ulosottovelan lyhennykset puolestaan huomioidaan toimeentulotukilaskelman menoissa. Kuten Puheenvuorossa on jo käyty keskustelua aiheesta, niin toimeentulominimi 514,82 euroa ei riitä mihinkään nykyisillä elinkustannuksilla. Suomi on sen verran rikas yhteiskunta, että toimeentulominimin voisi nostaa 600 euroon ja jättää toimeentulolaskelmassa lapsilisät tulona huomioimatta.

Toimeentulominimin raja on sidottu kansaneläkeindeksiin:

https://www.kela.fi/ajankohtaista-tyottomat/-/asset_publisher/I7X3vuEkReGH/content/kansanelakeindeksiin-sidottuja-etuuksia-korotetaan-2-1-

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu