Toivotaan hyvää kampanjailmapiiriä ja jännitystä riittänee vaalipäivään su 2.4.2023 saakka!

Näin eduskuntavaalien alla suomalaisten välillä voi olla enemmän poliittista jännitettä, varsinkin jos tunnustetaan eri poliittista väriä. Silti täytyy sanoa, että poliittinen värikkyys on hyvä asia yhteiskunnallisesti. Ei pidä siltä pidä väheksyä kenenkään poliittisia mielipiteitä liiaksi edes vaalien alla, vaan ennemmin pitäisi esittää itse niin hyviä ajatuksia, että niitä alkavat kannattaa muutkin.

Vaalikoneiden välityksellä voi saada helposti käsityksen, että poliittiset erot puolueiden välillä ovat todella suuria ja tällaista käsitystä itsekin koen saaneeni eduskuntavaalien vaalikonetuloksista. Vaalitorien avautuessa lähiaikoina olisikin kiva, että poliittinen keskustelu sujuu sekä toreilla että sosiaalisessa mediassa ennemminkin sovinnollisessa hengessä kuin turhaa eripuraa kylvämällä.

Toki eri mieltä voidaan olla poliittisesti joistakin asioista, vaikka itse en ainakaan halua valikoida keskusteluseuraa pelkästään ideologisin perustein. Itse tykkään enemmän keskustellakin erimielisten poliittisten keskustelijoiden kanssa kuin täysin samaa mieltä olevien nyökyttelijöiden kanssa. Joskus silti on parempi tyytyäkin siihen, että on jostain poliittisesta kysymyksestä aivan eri mieltä kuin toinen, mutta silti pitäisi jotenkin kyetä kunnioittamaan vastakkaisen mielipiteen esille tuonutta keskustelukumppania.

Kaiketi poliittiset erot eri puolueiden välillä eivät ole tosiaan niin radikaaleja kuin näin vaalien aikaan voisi olettaa. Suomessa on kuitenkin monipuoluejärjestelmä ja siinä kysytään aina jotain myönnytyksiä hallituspuolueiden välillä toisiaan kohtaan, jotta saamme toimivan hallituspohjan myös eduskuntavaalien jälkeen.

Toivottavasti vaalitaistelu sujuu asiallisena vaaleihin saakka ja jännitystä riittää todennäköisesti vaali-iltaan huhtikuun toiseen päivään saakka, koska täysin ylivoimaista puoluetta gallupeissa ei vaikuta nyt enää olevan, vaikka kokoomus dominoi suvereenisti viime vuoden gallupeja. Jännätään vaaleja ja kai sitä pitää tunnustaa poliittista väriäkin, vaikka itsellänikin on ystäviä, joita politiikka ei kiehdo ollenkaan.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu