Totuus epäonnistuneesta sote-uudistuksesta

Laitoin hyvän keskustelunavauksen Facebookin politiikkaryhmään sote-hallinnon tehostamisesta ja sain vain yhden vastauksen avaukseeni, enkä yhtään tykkäystä. Kirjoitukseni oli seuraavanlainen:

Miten on mielestänne sote-uudistus onnistunut? Oltaisiinko Suomessa pärjätty hallinnollisesti yhdellä sote-alueella? Onhan maailmalla jopa paljon väkirikkaampia kaupunkeja, eikä niissä varmaan ole sirpalehallintoa sote-tehtävissä. Itse olen sitä mieltä, että THL saisi hallinnoida koko Suomen sote-asiat, niin saisivat hekin vihdoin oikeita töitä hienoon konttoriinsa.

    Ruutukuvakaappaus Facebookin uutissyötteestäni 23.10.2023.

Jos suomalaiset ovat oikeasti näin sokeita yhteiskuntamme taloudellisesta tilanteesta, niin toivo paremmasta alkaa vähitellen olla kokonaan mennyttä. Julkisen sektorin tehostaminen on pakko aloittaa heti eikä vasta vuosien kuluttua.

Lähidemokratialla markkinoidaan nykyistä sote-mallia edelleen, mutta siihen ei ole yksinkertaisesti enää varaa ja mikä lähidemokratian merkitys oikeasti on sote-palveluiden asialliseen ja tehokkaaseen hoitoon? Kuten tohtori Kristian Wahlbeck sanoi joskus viisaasti, että järjestelmä pitää olla potilaita varten, eikä potilaat järjestelmää varten.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu