Työelämässä ahkerille ahertajille ahkeruuslisä!

Mietin työnteon kannattavuutta ja sen tuottoarvoa, eikä se ole aivan helppo asia määrittää monillakaan toimialoilla.

Esimerkiksi media-alalla voi olla jo merkittävä rooli nettijulkaisuissa klikkausmäärillä, jolloin huomioarvoisempia julkaisuja tekevien toimittajien palkka onkin suurempi kuin asiapitoisia ja tutkimustyötä vaatien juttujen tekijöillä. Toisaalta mediatalo voi omalla sivustollaan ja sosiaalisen median kanavissa painottaa joitakin julkaisuja enemmän kuin toisia eli klikkausten määristä on siinä mielessä varmaan vaikea puhua toimittajana itselleen palkanlisää.

Teollisuudessa voidaan sen sijaan monissa tehtävissä edelleen kellottaa duunarin tehokkuus tietyissä työpisteissä tai vaiheissa. Ja teollisuuden tuotantolinjalla voidaan mitata tarkkaan valmiiden tuotteiden kappalemäärää tai läpimenneitä tonneja joko jalostettuna tai valmiina tuotteena. Kunnallisen ja valtionalan virkamiestenkin työn tuottavuutta voitaisiin seurata, mutta siihen ei haluta jostain syystä mennä yhteiskunnassamme.

Esimerkiksi hoitaja joka tapaa työvuoronsa aikana kuusi potilasta on paljon tehokkaampi kuin kahvituvassa koko työvuoron ajan istuva hoitaja. Toki yöhoitajan työ on paljon enemmän päivystystyötä ja varullaolemista kuin päivävuorojen hoitotyö. Kannattaisiko työelämässä vähän miettiä enemmänkin työn tuottavuustekijöitä eri toimialoilla ennakkoluulottomasti, jolloin ahkerimmat työntekijät eivät tuntisi tekevänsä ainoastaan laiskojen työntekijöiden hommat työmailla, vaan ahkerille työntekijöille maksettaisiin palkanlisänä ahkeruuslisää!

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu