Työnantajapiirien kaksinaismoralismi ja onko ahneudella mitään rajoja?

Onko ahneudella mitään rajoja ja mihin sairaalloinen ahneus oikein perustuu? Onko ahneus sukua sadistiselle ajattelulle?

Työantajapuoli julisti teknologiateollisuuden johtaja Minna Helteen toimesta irtautuvansa liittokohtaisesta sopimuksesta. Teknologiateollisuuden irtiotolla ja paikallista sopimusta vaativalla työmarkkinapolitiikalla on suuressa kuvassa vain yksi todellinen syy ja se on duunarien palkkojen polkeminen liian pienien pääomatuottojen takia. Samaan aikaan osa merkittävistä pääomasijoittajista pakenee yhteiskuntavastuutaan piilottelemalla varallisuuttaan Luxemburgissa kuten päivän Ylen MOT ohjelman toimitus kertoo. Kysyn vaan että missä sijaitsee nykyään isänmaallinen pääoma?

Ylen artikkeli aiheesta:

Björn Wahlroos sijoittaa pikavippibisnekseen veroparatiisin kautta – MOT:n analysoima tietokanta paljastaa Luxemburgin piilotetut rahavirrat | Yle Uutiset | yle.fi

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu