Tyttöjen ja naisten ahdistelukeskustelu tuomitsee kaikki setämiehet?

Miehet ja teinipojat etenkin lienevät seksuaalisesti aktiivisempia kuin nuoret naiset, mutta se ei oikeuta silti lähestymään toista henkilöä ilman hänen lupaansa. Ihmettelen, että minut leimattiin epäsuorasti lähinnä naisten taholta äsken Hesarin Facebook-keskustelussa naisten ahdistelijaksi. Poistin koko keskustelun, koska siitä tuli itselleni paha mieli. Eikö naisten ahdistelun todellisia syitä saa feministien mukaan enää miettiä ollenkaan, ettei keskustelu vajoa ad hominem -tasolle eli henkilöön meneviin viesteihin.

#Metoo lyö minun mielestäni etenkin monien feministien sekä naisten että miesten ajatuksissa hieman yli, kun yleisellä tasolla pysyviä keskustelijoita aletaan syyttää naisten ahdistelijoiden puolustelijoiksi. Milloin pääsemme rakentavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun naisten ja tyttöjen ahdistelutapauksista vai onko se edelleen mahdottomuus? Tiettävästi myöskään lähisuhdeväkivalta ei tule kaikilta osin esiin viranomaisille, vaikka pääasiassa naisia mukiloidaan heidän omissa kodeissaan, koska naiset eivät joko eivät halua tai uskalla ilmoittaa väkivaltaisesta mieskumppanista minnekään. Toisaalta en halua väheksyä naisten kokemaa ahdistelua myöskään verkkoviestinnässä, koska voihan se kenestä vaan tuntua oudolta, jos yksityisviestinä tulee kikkelikuvia tai muuta vastaavaa.

Netin deittailupalveluissa ylilyöntejä voi tulla helpommin, mutta epäasiallisten ja ahdistavien viestien lähettäjät on useimmiten helppo jäljittää. Ilmeisesti monilta nuorilta naisenaluilta puuttuu tietoa siitä, että milloin häirinnästä pitäisi ilmoittaa viranomaistahoille. Mikä lie sitten ratkaisu ahdistelun ja hyväksikäyttötapausten estämisessä? Saattaa olla, että seuraukset nettiahdistelusta eivät ole tarpeeksi kovia, jolloin kyseinen ahdistelija voi jatkaa toimintaansa rauhassa ja vielä saman some-palvelun alustalla. Ilmiantoja pitäisi tehdä häirintätapaukissa enemmän, koska eihän häirinnästä kukaan voi tietää, varsinkin kun some-yhtiöt haluavat kaikki vaalia tarkkaan meidän yksityisyyttä. Sosiaalisen median palvelu ei voi siksi alkaa poliisiksi eri henkilöiden välille ilman ilmiantoja.

Auttaisiko tarkempi omien oikeuksien opettaminen kouluissa tuomaan yhteiskunnassa enemmän turvaa nuorilla naisille. Primitiivivietin vallassa olevat miehet eivät puolestaan osaa ajatella tekojensa seurauksia kovinkaan empaattisesti, vaikka he voivat olla käsittääkseni hyvin erilaisista yhteiskuntaluokista. Muutosta ei voi tapahtua yhteiskunnallisessa ilmapiirissä, jos ahdistelijamiehiä ei saada koskaan aisoihin tuomalla ahdistelutapauksia vielä huomattavasti enemmän julki. Samalla voidaan luoda paljon turvallisempia some-ympäristöjä nuorisolle.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu