Ulkosuomalaisilta leikataan kansaneläke pois!

Ulkosuomalaisten kansaneläkkeiden leikkaus pitäisi tehdä harkinnanvaraisesti. Harkintaa tulisi käyttää silloin, jos ulkosuomalainen ei saa asuinmaasta minkäänlaista kompensoivaa eläke- tai muuta sosiaaliturvaa.

Eihän siinä mitään järkeä ole, että kansaneläkkeen varassa ulkomailla asuva pakotettaisiin muuttamaan Suomeen kansaneläkkeen leikkaamisen perusteella. Kalliimmaksi se tulee suomalaiselle yhteiskunnalle, että ”pakkomuuttajia” saapuu takaisin kokonaan suomalaisen sosiaaliturvan ja terveydenhuollon piiriin.

Tällä hetkellä on jo Kelalla sellainen käytäntö, että yli 6 kuukautta vuodessa ulkomailla asuvan ei pitäisi saada ainakaan eläkkeensaajan asumistukea, jos eläkeläisellä on siihen oikeuttava asunto Suomessa.

Vetoan tällä avoimella kirjeelläni myös pääministeri Petteri Orpoon ja valtiovarainministeri Riikka Purraan, jotta ulkosuomalaisten kansaneläkkeiden leikkaamisessa käytetään lainsäädännössä tai otetaan sen valmistelussa huomioon ulkosuomalaisten kansaneläkeläisten elämäntilanne yksilöllisesti. En kirjoita tätä omasta puolestani, vaan erään ulkosuomalaisen ystäväni puolesta.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu