Unelmani Bulgariaan muutosta sai uuden käänteen!

Karttakuva vanhasta karttakirjastani, joka painettu vuonna 1989.

Olen taas alkanut unelmoida alemmista elinkustannuksista ja sen mahdollistavasta muutosta Bulgariaan Mustanmeren rannalle. Mahdollinen muuttoni Bulgariaan voisi toteutua jo ennen vuotta 2030 ja muuttoa ennen ajattelin käydä vähän katsastamassa tienoota mahdollisesti jo parin vuoden kuluttua. Olen miettinyt jo vuosia, että miten voisin parantaa ostovoimaani ennenaikaisella eläkkeellä. Ostovoiman kohentamiseen ei ole itselläni kuin kaksi mahdollisuutta, joista ensimmäinen on lisätyönteko ja toisena tulee muutto halvemman elinkustannusten yhteiskuntaan. Töitäkin voisin kyllä tehdä ja lisäsinkin TE-keskuksen Työmarkkinatorille oman profiilini just eilen.

Unelmani on kuitenkin elää jokunen vuosi Bulgariassa, vaikka yli puolen vuoden yhtenäisen asumisjakson jälkeen menetän kaikki Kelan maksamat etuudet. Jäljelle jäisi silti reilusti yli tonnin nettoeläke, koska työeläkkeeni verotus alenisi kansaneläkkeen jäädessä pois vuosituloistani. Mahdotonta silti ennustaa tulevaa veropolitiikkaa vuosikausiksi eteenpäin, mutta tuskin eläkkeiden verotus Suomessa voi enää paljon kiristyäkään. Todellinen porkkana pysyvämmälle asumiselle Bulgariassa on todellakin se, että työeläkkeeni verotus oletettavasti lieventyy. Luulisin elelevän ihan hyvin reilun tonnin nettoeläkkeellä Bulgarian lämmössä ja pidän tästä unelmastani kiinni.

Olenkin ollut väärässä käsityksessä kansaneläkkeen suhteen:

”Eläkkeen maksaminen ulkomaille
Suomessa ansaittu työeläke maksetaan sinulle riippumatta siitä, missä maassa asut tai minkä maan kansalainen olet.

Kansaneläke voidaan maksaa EU- ja ETA-maihin, Isoon-Britanniaan, Sveitsiin, Australiaan, Chileen, Israeliin, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Jos muutat yli vuodeksi näiden maiden ulkopuolelle, Kela keskeyttää kansaneläkkeesi maksun.”

https://www.suomi.fi/kansalaiselle/sosiaalinen-turva/elakkeelle/opas/elake-ulkomailta-tai-ulkomaille/elakkeen-maksaminen-ulkomaille

+2
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu