Uusi Suomi Puheenvuoro mahdollistaa asiallisen yhteiskuntapoliittisen keskustelun?

Saanen vastata myös itse otsakkeessa esittämääni kysymykseen. Näennäisesti Puheenvuoro kyllä mahdollistaa eri tavoin politiikasta ajattelevien suomalaisten sananvaihdon.

Toisaalta avoimen oikeistolaisena blogisteina Puheenvuorossa esiintyvät kirjoittajat saavat liki poikkeuksetta ns. oikeistolaisen suositusarmeijan liikkeelle, kunhan blogimerkintä vain sisältää tarpeeksi oikeistolaista ja ehkä myös hieman konservatiivista ajattelua. Tuskin näillä Puheenvuoron 20-40 blogitykkääjän kirjoituksilla silti on suurta merkitystä suomalaisen yhteiskunnan poliittiseen keskusteluun.

Myönnän kyllä itsekin, että lämmittää se mieltä, jos saa jokusen tykkääjän Puheenvuorossa painamaan sydänpainiketta, vaikka itse taidankin olla melko laiska tykkäämään muiden blogikirjoituksista. Kirjoitin edellisessä blogissani äärioikeistosta ja kirjoitusten perusteella Suomen äärioikeistolaiset vaikuttajat ovatkin lähinnä juuri täällä Uusi Suomi Puheenvuoro palstalla.

Puheenvuoron blogipalsta voisi olla monipuolisempikin ajatellen yhteiskuntapoliittista keskustelua. Vai onko Uusi Suomi -lehden perinteet sidoksissa niin vahvasti oikeistolaisuuteen, että tänne ei juuri vasemmistolaisia kaivata? Tässä voisikin olla selvennyksen paikka Uusi Suomi verkkolehdellä, koska moni suomalainen saattaa käsittää koko lehden oikeistolaisena edelleen.

Amerikkalainen vastaavanlainen kaikille avoin verkkolehti on The Huffington Post ja ehkä Uusi Suomi on yrittänytkin hieman apinoida alun perin Amerikan mallia, mutta suomalaisella versiolla näistä saattaa olla turhan vahva menneisyyden leima, joka varmaan on yksi este Uusi Suomi -lehden kasvu-uralle sekä myös yhteiskunnalliselle uskottavuudelle.

Vai onko vika sittenkin meissä Puheenvuoron aktiiveissa, kun liki sama piiri pyörii tällä foorumilla vuodesta toiseen. Toki jotkut Puheenvuoron aktiivit ovat lähteneet poiskin joko vapaaehtoisesti tai bannien myötä vuosien kuluessa ja pieni osa kirjoittajista on kuollutkin. Viemmekö me Puheenvuoron aktiivit potentiaalisilta uusilta aktiiveilta ns. ilmatilan pois täällä vai mikä lie syynä, että harvoin tänne uusia aktiiveja tuntuu enää ilmestyvän.

Yritin tässä ihan rakentavasti pohtia Puheenvuoron tilaa blogipalstana, vaikka tulevaisuuden Uusi Suomi -lehden suunnitelmia en palstan osalta tiedä, niin mielessäni käy toisinaan, että joutaako koko Puheenvuoro vielä kuopatuksi jossain määrin epäonnistuneena liki 20-vuotisena kokeiluna. Tosiasia on kuitenkin se, että Puheenvuoro on ainakin yrittänyt törmäyttää eri tavoin ajattelevia poliittisia keskustelijoita ihan suhteellisen vähin vaurioin, vaikka mistään suuresta ja mullistavasta mediailmiöstä ei tietenkään ole kyse.

Ps. Milloin sitten olisi aika taas kypsä Puheenvuoron kirjoittajatapaamiselle? Itse voisin hyvinkin lähteä tapaamiseen, jos Uusi Suomi sellaisen organisoi.

 

Huffington Post Wikipediassa:

The Huffington Post – Wikipedia

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu