Veronalennuksiin tuskin on varaa?

Kunnallisveron alennuksiin ei ole mitenkään varaa, koska yhteiskunnassa eletään jo nyt liki sote-hätätilaa. Toisaalta kansaneläkkeiden lisäosan verotuksen poistaminen auttaisi monia pieniä työeläkkeitä saavia, mutta eipä taida olla muuten varaa kuntaverotuksen lieventämiselle eläketulosta tehtävien vähennysten lisäämiselle.
Valtion verotuksessa tuskin on myöskään varaa alentaa veroprosenttia, vaikka on puhtaasti poliittinen kysymys, että löytyisikö valtion kulueristä säästökohteita tai voitaisiinko verotuksen painopistettä siirtää enemmän kuluttamisen verottamiseen. Veronalennusten lupaaminen on muutenkin melko vastuutonta politiikkaa kansantalouden kääntyessä melko todennäköisesti kohti taantumaa.
Nimenomaan taantuman vallitessa kansantalouden oppikirjat kehottavat elvyttävään talouspolitiikkaan, mikä käytännössä tarkoittaa tuloverojen alentamista.
Toinen asia on, että tuloveroprosenttien alentaminen ei välttämättä alenna kokonaisverokertymää, jos homma hoidetaan taiten ja populistisesta parkumisesta piittaamatta.
Ilmoita asiaton viesti
Kohdennetusti tuloveron alennuksia kannattaa kyllä harkita, mutta rikkaimman työväen valtionverotulon alennuksiin en näe aihetta. Suurin osa suomalaista työväkeä on köyhää ja nöyrää, enkä ymmärrä mihin suomalaisten illuusiomainen käsitys työväen korkeista liksoista oikein perustuu.
Ilmoita asiaton viesti
”Nimenomaan taantuman vallitessa…”
Suomessa on ”elvytetty” eli tehty alijäämäinen budjetti ties kuinka kauan. Muistaako enää kukaan, milloin se olisi viimeksi ollut ylijäämäinen?
Ilmoita asiaton viesti
Päinvastoin taantuman uhatessa kulutusveroja tulisi alentaa kautta linjan
Ilmoita asiaton viesti
Inflaatiota hillitään kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti eli korkean kysynnän aikakaudella inflaatio laukkaa ja matalassa kysyntätilanteessa hintakuri säilyy, vaikka tällä hetkellä inflaatio ei selity läheskään kysyntäperusteisesti vaan muilla tekijöillä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kulutusverojen laskeminen inflaatiota tuota.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on aika pitkälti puolisosialistinen verohelvetti ja lähes jokaista veroa pitäisi alentaa. Onnistuu kyllä, kun samalla leikataan turhista ja toissijaisista menoista ja perutaan nykyisen hallituksen järjettömät menolisäykset.
Ilmoita asiaton viesti
Onko se siis niin, että verotuksen keventäminen johtaa verotulokertymän pienenemiseen ja verotuksen kiristäminen vastaavasti kertymän suurenemiseen?
Kaverin puolesta kyselen ja vielä: olisiko verokertymä maksimissaan jos veroprosentti olisi 100?
Ilmoita asiaton viesti
Ei välttämättä johda verotulokertymän pienentymiseen mun mielestäni, jos veronkevennykset kohdennetaan oikein.
Ilmoita asiaton viesti