Vihreät ovat kokoomuksen tuella viemässä sunnuntailisiä matalapalkka-aloilta

Uusi Suomi uutisoi tänään, että vihreät haluavat poistaa työntekijöiden sunnuntailisät. Myyjät, sairaanhoitajat ja muut kunnallisen alan vuorotyöntekijät hyötyvät käsittääkseni viikonloppulisistä eniten. Teollisuudessa hyötyy sunnuntaikorvauksista usein vasta viikkoylitöiden jälkeen.

Joten entäpä jos sunnuntailisät leikataan pois ainoastaan teollisuuden duunareilta, koska ne pärjää muutenkin niin hyvin??? Ei kai sentään, kun kommentoin aiemmin teollisuuden duunareita liki apukoululaisina pitävän konsultti Pasi Sillanpään blogiin seuraavasti:

Vientiteollisuuden duunarin töissä he ovat palkkansa arvoisia toisin kuin Pasi Sillanpää antaa ymmärtää ja pidän osittain hänen puheenvuoroa aiheettoman kateellisuuden nostamisena. Kokonaisansioon lasketaan mukaan kaikki lisät ja esimerkiksi keskeytymättömän kolmivuorotyön lisät voivat nostaa keskituntiansiota 2-3 euroa. Lisäksi pitää huomata verotuksellinen tekijä, koska vientiteollisuuden duunarin verot kotiutuvat mutta vientifirman pääomaverot eivät läheskään aina kotiudukaan tehdaspaikkakunnalle. Ja sekin vielä, että tuntipalkkaisten duunarien ansiokehitys on ollut kaikista heikointa eri palkansaajaryhmistä 2000-luvun vaihteesta vuoteen 2020 ja sama kehitys näyttää jatkuvan. Ja pisteeksi vielä, eikö työsuhteen epävarmuudesta kuuluisi maksaa palkanlisää, mutta parhaimmat ansiot ovatkin yllättäen valtion virkamiehillä.

Toisaalta herää mieleeni myöskin kysymys, että kenellä on varaa enää käydä sunnuntaisin ravintoloissa?

Sunnuntain tuplapalkka nousi puheenaiheeksi – Li Andersson: ”Esitys on käsittämätön” | Uusi Suomi

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu