Voisiko Suomessa paljastua sarjamurhaaja?

En pidä ollenkaan mahdottomana asiana, että Suomessa voi tälläkin hetkellä vaeltaa sarjamurhaaja, joka etsii vain potentiaalista kohdetta ja tilaisuutta iskeä mieltymyksiään vastaavan henkilön kimppuun. Vaikeahan sarjamurhaajan olemassaoloa on silti uskoa, koska kadonneita samankaltaisia henkilöitä ei tiettävästi ole tiettyjen alueiden sisällä epäilyksiä herättävän monia. Itse ajattelen, että sarjamurhaaja murhaa aina täydellisen tilaisuuden tullen, eikä sellainen murhaaja ole mikään paikkalintu. Toki hyvä taloustilanne ja mahdollisesti oma auto helpottavat sarjamurhaajan harrastusta.

Miksi sitten aloin kirjoittaa tällaista kauhujuttua nyt? Syynä on Raisa Räisäsen katoaminen Tampereella lokakuussa 1999, josta Aamulehti just eilen uutisoi sivustollaan. Aamulehti kertoo, että poliisi tutkii nyt murhana Raisan kohtaloa. Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustassa Hämeenkadulta 16. lokakuuta 1999 kello 23 ja jännä yhteensattuma mielestäni on se, että Tampereella oli EU-huippukokous 15.-16.10.1999.  Syyslomaviikko oli sitten seuraava viikko Tampereen alueen kouluissa. Ihme on se, että EU-huippukokoukseen ei tietääkseni ole kiinnitetty huomiota Raisa Räisäsen katoamistutkinnassa.

Jopa minussa Raisan katoaminen herätti tuntemuksia. Itse käsitin vuonna 1999 Aamulehden juttujen perusteella mahdollisuutena myös itsemurhan. Potentiaalisia tekijöitä kannattaa toki edelleen etsiä ja sehän on poliisin velvollisuus. Ruumiiden kanssa työskenteleviä kansalaisia pitäisi ehkä ajoittain tsekkailla, vaikka joukossa ei olisikaan erityisen epäilyttäviä tai vain jokunen epäilyttävä, niin se olisi myös muiden kuolemaan liittyvien ammattilaisten kannalta järkevää. Itse en ihmettele, vaikka Suomesta paljastuisi joku oikea sarjamurhaaja, joka on edelleen vapaalla, koska ei ole jäänyt kiinni.

Siksi kaikki avoimet katoamistapaukset ja erityisen epäilyttävät kansalaiset pitäisi syynätä, koska yhteiskuntamme sen mahdollistaa. Sehän on melko usein ollut ulkomaalaisten sarjamurhaajien kohdalla niin, että yhdestä murhasta alkaa selvitä kokonainen murhien sarja. Kauheetahan se tietenkin olisi. Suomalaiset ovat niin vieraantuneita tällä aikakaudella kuolemasta, että poikkeavat sarjamurhaajatyypit lienee poliisille melko helppo tehtävä profiloida muiden kansalaisten joukosta. Toivon mukaan poliisilla on resurssit kunnossa selvittää kadonneiden suomalaisten kohtaloja!

(Artikkelin kuvassa on omat kalenterimerkintäni Raisan katoamisviikolta.)

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu