Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja Donald Trumpin toinen kausi häämöttää!

Yhdysvaltojen presidentinvaalit pidetään jo reilun kuukauden kuluttua 4. päivä marraskuuta. Kiirettä pitää demokraattien ehdokkaalla Joe Bidenillä, mikäli hän aikoo lyödä istuvan presidentin Donald Trumpin. Olen otaksunut, että Trump lähtee vaaleihin ennakkosuosikkiasetelmasta.

Trump on entisestään pyrkinyt lisäämään yhä Yhdysvalloissa vaikuttavaa vahvaa polarisaatiota, koska hän osaa laskelmoida asiat siten, että läpi mennäkseen hänen ei tarvitse miellyttää Bidenin ydinkannattajakuntaa. Vaaliasetelmassa ilmeisesti keskeinen seikka on juuri siinä että kykeneekö Joe Biden hamuamaan Donald Trumpin hieman epävarmoja äänestäjiä vaa-ankieli osavaltioissa taakseen. Itse neuvoisin Joe Bidenin välttävän sikapainiin alkamista Donald Trumpin kanssa, koska siinä Joe Biden ei voi mitenkään pärjätä.

Ainoa keino Bidenillä lienee ottaa terapeutin rooli suurissa television vaalikeskusteluissa, jolloin hän voi vakuuttaa sekä Trumpin epävarmoja äänestäjiä että myös jopa itse Donald Trumpia. Onhan yleisesti tiedossa, että lähes kaikki mediajulkkikset halveksuvat Donald Trumpia, vaikka hän Yhdysvaltojen presidentti. Joe Biden ei voita vaaleja sikailemalla, eikä osoittelemalla Trumpin virheitä ja valheita. Tuskin vallitsevassa tilanteessa ja ajan rajallisuuden takia on muita keinoja voittaa Trump kuin saavuttaa edes osittainen ymmärrys hänen turhautumistaan kohtaan.

Vaikeita asiakysymyksiä Yhdysvaltojen presidentin vaaleissa lienee ainakin ilmastonmuutos, vähemmistöryhmien oikeudet ja Meksikon rajamuuri. Jotenkin hienotunteisesti Joe Bidenin pitäisi myös osoittaa Donald Trumpin heikot kohdat poliittisena johtajana ja maailman vaikutusvaltaisimpana miehenä. Ja vaikka Joe Biden häviäisi vaalit, voisi Biden silti ehkä jopa katkaista yhteiskunnan kahtiajakokehityksen tai ainakin vähentää Yhdysvalloissa kansan piirissä vallitsevaa polarisaatiota, jos demokraattien kampanja on riittävän taitavasti laadittu.

Suomen sodanjälkeinen presidentti J. K. Paasikivi sanoi, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, kun hänen kerrotaan viitanneen silloisen Neuvostoliiton vaikutukseen pientä kotimaatamme kohtaan. Paasikiven viisaus voisi olla järkevä esitellä myös Joe Bidenin esikunnalle, koska vallitseva tosiasia on se, että jostain syystä presidentti Donald Trump on ennakkosuosikki eli Trumpin toinen kausi häämöttää jo!

Ps. Barack Obama tasoitti itse asiassa tien Trumpin kaltaiselle kaistapäälle USA:n johdossa, koska hänen ymmärrys ei riittänyt yhdistämään Yhdysvaltoja vaan hänet muistetaan 2000-luvun polarisaation käynnistäneenä henkilönä.

KimmoHoikkala

Olen 42-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu